GÖRÜNTÜLÜ

İtalya, Belçika, Hollanda ve Yunanistan'da '15 Şubat' protestoları

İtalya, Belçika, Hollanda ve Yunanistan'da 15 Şubat Komplosu protesto edildi, Öcalan'ın özgürlüğü istendi.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a dönük Uluslararası 15 Şubat Komplosu, yıl dönümü vesilesiyle Belçika, Yunanistan ve Hollanda'da protesto edildi. Eylemlerde Öcalan'ın özgürlüğü istenirken, Erdoğan iktidarı uyarıldı.

BRÜKSEL

 

 

Belçika'nın başkenti Brüksel'deki eylem, DTM ve Şehit Beritan Kadın Meclisi'nin öncülüğünde Amerikan Konsolosluğu önünde yapıldı. Kürdistanlılar eylemde sık sık "Libera Öcalan" ve "Terörist Erdoğan" sloganlarını attı.
Ayrıca kadınlar konsolosluğun önüne siyah çelenk bıraktı.

HOLLANDA

Hollanda'nın başkenti Amsterdam'da Museumplein'deki ABD ve TC başkonsoloslukları önünde protesto eylemi yapıldı. DEMNED ve HDK üyeleri Öcalan posterleriyle yaptıkları protestoda komplocuları kınayan sloganlar attılar. Eylem boyunca Öcalan üzerindeki tecrit de protesto edildi ve Öcalan'a özgürlük istendi.

YUNANİSTAN

Yunanistan Halk Meclisi'nin organize ettiği  üç günlük uzun yürüyüşün son etabı, başkent Atina'da parlamentonun önündeki Sintagma Meydanı'nda mitinge dönüştü. Mitingin ardından eylemciler ve meydanda toplanan Kürdistanlılar Türk elçiliğine doğru yürüyüşe geçti.
Peaniya'dan sabah saatlerinde yürümeye başlayan kitle, saat 15.00'te Sintagma Meydanı'na ulaştı. Kitle meydana vardığında eylemcileri meydandaki Kürdistanlılar sloganlarla karşıladı. Çoğunluğunu gençlerin ve kadınların oluşturduğu eylemciler, sık sık "Lef Lef Lefteria Lefteria sou Öcalan", "Bijî Serok Apo", "Bijî berxwedana İmralı" sloganlarını attı.
Mitingde Halk Meclisi adına konuşan Bahattin Kobanê, şunları ifade etti: "Önderliğimiz ve onun özgürlüğü savaş ve barış gerekçemizdir. Türk devleti ve onun sultanı Erdoğan'ı buradan uyarıyoruz: Önderliğimiz üzerindeki tecrit hemen kalkmaz ve barış müzakerelerine tekrar dönülmez ise şimdikinden çok daha büyük bir savaş onları bekliyor."
Konuşmalardan sonra yüzlerce Kürdistanlı Türk elçiliğine doğru sloganlarla yürüyüşe geçti. 

İTALYA

İtalya'nın başkenti Roma'da biraraya gelen Kürdistanlılar ve dostları 15 Şubat Komplosu'nu protesto eylemi gerçekleştirdi. Eylemde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki ağırlaştırılmış tecridi kınayan bildiriler de dağıtıldı.