İzmit ve Amed’de seçim bürosu açılışı

HDP Kocaeli ve Amed’de büro açılışları gerçekleştirdi.

HDP Kocaeli ve Amed’de büro açılışları gerçekleştirdi.

KOCAELİ

HDP Kocaeli İl Örgütü, İzmit Çukurbağ Mahallesi’nde Seçim İrtibat Bürosu’nun açılışını yaptı. Halkın yoğun ilgi duyduğu açılışa, HDP milletvekili adaylarından Ali Haydar Konca, Sinan Odabaş, İbrahim Ergin ve HDP yöneticileri katıldı.

Seçim bürosu açılışı ardından milletvekili adaylarına söz verildi. İlk olarak söz alan 1. sıradan aday Ali Haydar Konca Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın dile getirdiği başkanlık sisteminden bahsederek, “Erdoğan’ın amacı mevcut sistemi oturtup bunun üzerine Başkanlığı getirmektir. Hep tek olma, tek yönetme fikirleriyle halkı buna zorluyor. Oysa HDP, insanların birlikte ürettiği, birlikte yönettiği felsefeyi ortaya koymaktadır. İktidarın da bu birlikte yaşamak isteyen insanların örgütlülüğüne tahammülü yok. Biz toplumun her kesiminin örgütlenmesini ön görüyoruz. İşte bunun oluşumu Yeni Yaşam’da yatmaktadır. Bu nedenle Kocaeli halkından HDP’ye oy istiyoruz” açıklamalarında bulundu. Ardından sırayla diğer milletvekili adayları Sinan Odabaş ve İbrahim Ergin de söz aldı. Coşkulu geçen Büro açılışı halaylarla sona erdi.

AMED

Amed’te üç ayrı bölgede vekil adayları tarafından kitlesel bir coşkuyla seçim büroları açıldı. Merkez Yenişehir’e bağlı Hevsel, Ben u Sen ve Şehitlik mahallerinde kitlesel yürüyüşle gerçekleştirilen açılış törenlerinde sık sık “Biji Serok Apo”, “Be Serok Jiyan nabe” sloganları atıldı. Seçim bürosu açılışları için konvoylar oluşturulurken, çevredeki kitle de zafer işareti, alkış ve zılgıtlarla destek verdi.

Konuşmaların Kürtçe, Türkçe ve Dimilki yapıldığı büro açılış törenlerine Amed HDP vekil adayları Altan Tan, Çağlar Demirel, İdris Baluken, DBP İl Eş Başkanları Hafize İpek ve Ali Şimşek, Yenişehir Belediyesi Eş başkanları Selim Kurbanoğlu ve Ülkü Baytaş’ta katıldı.

Açılıştan önce kısa bir konuşma yapan vekil aday Baluken, İmralı'dan Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın selamlarını getirdiğini belirterek, mahalle mahalle, sokak sokak, çalışmalarını yürüterek, AKP'nin kirli hesaplarını boşa çıkarmaları gerektiğini ifade etti. 7 Haziran seçimleri diğer partiler için bir koltuk sevdası ve çıkar davası olduğunu belirten Baluken, “HDP için bu seçimin anlamı ödediğimiz bedellerin, 40 yıldır yaratmış olduğumuz değerlerin demokrasi ve özgürlükle taçlandırılmasıdır” dedi. Baluken’in konuşmaları sık sık ‘Biji Serok Apo’ sloganlarıyla bölündü.

Baluken’in ardından konuşan Altan Tan ise HDP olarak baraj kaygılarının olmadığına dikkat çekerek, 7 Haziran'da yüzde 15'lerin üzerinde oy oranıyla başarı sağlayacaklarını belirtti.

Ardından vekil adayları coşkulu kitle ile birlikte konvoylar eşliğinde Ben u Sen ve Şehitlik seçim bürolarının açılışlarını zılgıtlar ve havai fişeklerle gerçekleştirdiler.