Kalp hastası tutsak Polatlı için adalet istendi

İstanbul'da İHD'nin eyleminde kalp hastası tutsak Mustafa Ömer Polatlı'nın serbest bırakılması istendi.

İnsan Hakları Derneği (İHD) İstanbul Şubesi Hapishane Komisyonu, Galatasaray Meydanı'nda hasta tutsakların durumuna dikkat çekmek amacıyla her hafta düzenlediği “F Oturumu”nun 261'incisini gerçekleştirdi. 

Hasta tutukluların fotoğraflarının bulunduğu eylemde, “Mustafa Ömer Polatlı serbest bırakılsın” yazılı pankartı açıldı.

Tutsakların açlık grevlerinin hatırlatıldığı eylemde, açıklamayı insan hakları aktivisti Tuncay Yiğit okudu. Olağanüstü Hal (OHAL) ile birlikte hak ihlallerinin arttığına dikkat çeken Yiğit, cezaevlerinin akla ve vicdana sığmayacak uygulamalarla açık bir işkence merkezine döndüğünü vurguladı. 

Yiğit, hasta tutuklu Mustafa Ömer Polatlı (22) isimli tutsağın Erzurum H Tipi Kapalı Cezaevi'nden İHD'ye gönderdiği mektupla durumunu anlattığını belirtti. Yiğit, Polatlı’nın kalbinde doğuştan 2 delik bulunduğunu ve dışarıdayken açık kalp ameliyatıyla deliklerden birine yama yapıldığını, diğerinin ise dikildiğini söyledi. 

Katıldığı bir yürüyüşten dolayı 13 yıl 9 ay ceza aldığını aktaran Yiğit, Polatlı'nın gönderdiği mektubun da okudu. Polatlı mektubunda sağlık sorunlarından bahsederken, bu sorunlarının cezaevi koşullarında derinleştiğini kaydetti.

Yiğit, Polatlı'nın cezaevine girmeden önce devlet hastanesinden yüzde yüz iş göremez raporunun bulunduğunu da belirtti.

Yiğit, insan hakları savunucuları olarak Polatlı'nın tedavisinin önündeki engellerin kaldırılmasını ve tahliyesini istediklerini belirtti.