Kartal: Zulmün sınırları vardır ama direnişin sınırları yoktur

KONGRA-GEL Eşbaşkanı Remzi Kartal, İsveç'in Helsingborg kentinde referandum için düzenlenen bir halk toplantısında AKP hükümetinin Kürtlere yönelik soykırım operasyonlarına sert tepki gösterdi.

KONGRA-GEL Eşbaşkanı Remzi Kartal, İsveç'in Helsingborg kentinde referandum için düzenlenen bir halk toplantısında AKP hükümetinin Kürtlere yönelik soykırım operasyonlarına sert tepki göstererek “Zulmün sınırları vardır, ama direnişin sınırları yoktur. Sonuna kadar direneceğiz ve mutlaka kazanacağız” dedi.

Helsingborg Demokratik Kürt Toplum Merkezi lokalinde gerçekleşen ve 150 civarında Kürdistanlının katıldığı halk toplantısı öncesi 2014 yılında Medya Savunma Alanlarında yaşamını yitiren HPG gerillası Ednan Daban (Şiyar Kobanê) için anma toplantısı düzenlendi.

Daban'ın ailesi ve yakınlarının da hazır bulunduğu anmada şehitlerin Kürt Halkı ve Kürt Özgürlük Hareketi için taşıdıkları önemi ele alan konuşmalar yapıldı.

Anma toplantısının ardından söz alan Remzi Kartal, nisan ayında yeni anayasa için yapılacak referandumun Kürtler ve Ortadoğu'da yaşayan halklar için taşıdığı önemi ele alan bir konuşma yaptı.

AKP ve Erdoğan'ın tek adamlığa ve diktatörlüğe geçişi hızlandıracak yeni anayasanın referandumda kabul edilmesi için her türlü gayrı meşru yönteme başvurduklarına dikkat çeken Kartal, referandumun anti-demokratik uygulamaların ve Kürtlere yönelik saldırıların durdurulması için bir fırsat olduğu değerlendirmesini yaptı.

Amed'deki coşkulu ve kitlesel Newroz kutlamalarını nasıl bir yol izlenmesinin mesajını verdiğini söyleyen Kartal, “Referandumdan evet de çıksa Hayır da çıksa direniş devam edecektir. Referandumdan Hayır çıkması sorunların çözüldüğü anlamına gelmez. Her koşul altında uzun vadeli planlamalar yaptık ve zamanı geldiğinde bunları yaşama geçireceğiz” dedi.

Kartal, Newroz'daki direniş ruhuna uygun olarak güçlü bir çıkışı gerçekleştirmenin zorunlu olduğuna vurgu yaptıktan sonra, tüm Kürdistanlılar ve dostlarına yapılacak referandumdan Hayır oyu çıkması için seferber olmaları çağrısı yaptı.

Demokratik kitle örgütleri ve siyasi partilerden gelen Newroz kutlama mesajlarından sonra hep birlikte dışarı çıkan Kürdistanlılar, büyük bir ateş yakarak halaya durdular.

Direniş türkülerinin söylendiği kutlamada, sık sık “Biji Serok Apo”, “Şehit namirin” ve “Faşizme Hayır” sloganlarının atıldığı gözlendi.

Embed code: