KCDK-E: Hayır oyunu kullanmak için kayıt yaptır

KCDK-E: Başta halkımız, tüm kimlik ve inançların inkârı olan bu anayasaya ‘HAYIR’ demek, sömürgecilik yasalarına ‘HAYIR’ demek için referandumda mutlaka herkes sandıklara giderek ‘HAYIR’ oyu kullanmalıdır.

Yazılı bir açıklama yapan Avrupa Demokratik Kürdistanlılar Toplum Kongresi (KCDK-E) 16 Nisan’da yapılacak referandumda hayır oyu kullanmak için kayıt yaptırma çağrısında bulundu.

AKP-MHP faşizminin katliamcı politikalarını ve tek adam diktatörlüğünü kalıcı hale getirmek için yaptıkları anayasal değişikliklerle referandumda bunu kalıcı hale getirmek istediklerini belirten KCDK-E şunları kaydetti: “Referanduma giderken de normal ve demokratik-eşit koşullarda yapılmamaktadır. Var olan bütün devletin imkanlarını kendi çıkarları için kullanmakta bu yetmiyormuş gibi toplumun tüm kesimlerini tehdit etmektedir. Önceki seçimlerde uyguladığı baskı unsurlarını devreye koymaktadır. Bundan da anlaşıldığı gibi halkı biat ve itaat etmeye zorlamaktadır. ‘HAYIR’ zaten biat ve itaat etmeye itirazdır. Tüm halkımızın ve demokratik çevrelerin de bunu bilerek en üst düzeyde sahiplenmeli ve katılımını sağlamalıdır.

Başta halkımız, tüm kimlik ve inançların inkârı olan bu anayasaya ‘HAYIR’ demek, sömürgecilik yasalarına ‘HAYIR’ demek için referandumda mutlaka herkes sandıklara giderek ‘HAYIR’ oyu kullanmalıdır. Yurtdışında 27 Mart 8 Nisan tarihler arasında referandumda oy kullanman için kayıtlı olman gerekiyor.

‘HAYIR’ oyunu kullanmak için yurt dışında yaşayan insanlarımızın kayıtlı olması gerekmektedir. KCDK-E olarak tüm meclislerimize ve bileşenlerimize çağrımız tüm şehirlerde ve alanlarda en geniş kesimlerin katılımı ile ‘HAYIR’ platformlarını oluşturmaları ve acilen bilgi işlem merkezlerini kurarak seçmenlerin kayıt işlemlerini sorgulamaları gerekmektedir. Aynı şekilde bu işlemleri herkes evinde de yapabilmektedir. Bu konuda desteğe ihtiyaç olan insanlarımız en yakın derneğe veya ‘HAYIR’ komitelerinde destek isteyebilirler. Kayıt işlemleri 16 Şubat'ta başlamakta 26 Şubat 2017 Türkiye saati ile 17.00 sonlanmaktadır.

SEÇMEN SORGULAMA

Yapılacak işlem www.ysk.gov.tr adresinde tıklayarak ardında gelen sayfada seçmen işlemleri bölümünü tıklamanızdır. Gelen yeni sayfada sol tarafta Yurtdışı Seçmen Sorgulama bölümünü tıklayarak çıkan kimlik bilgilerine ilişkin bölümler doldurularak sorgulama yapılmalıdır. Eğer kişi kayıtlı değilse TC kimlik numarası olan bir belgeyle en yakın konsolosluğa müracaat yaparak adres bildiriminde bulunmalıdır.

Unutmayalım ki kullanılmayan her oy AKP-MHP faşizmine hizmet etmektedir. Her bir ‘HAYIR’ oyu diktatörlüğe ve Faşizme ‘HAYIR’ demektir.

KCDK-E olarak başta tüm Kürt halkına ve demokrat insanlara çağrımız kayıtlı değilsen kayıt ol. Kayıtlı olmayanların kayıt olması için yardımcı ol ve kayıt yaptırmasını sağla.”