KCK’den Essa Moosa için başsağlığı mesajı

‘Moosa’nın ölümünü üzüntüyle öğrenmiş bulunuyoruz’ diyen KCK, Güney Afrika halkına, ailesine ve tüm dostlarına başsağlığı diledi.

KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanlığı, önceki gün yaşamını yitiren Mandela’nın avukatı ve Kürt dostu Essa Moosa için başsağlığı mesajı yayımladı.

‘Moosa’nın ölümünü üzüntüyle öğrenmiş bulunuyoruz’ diyen KCK, Güney Afrika halkına, ailesine ve tüm dostlarına başsağlığı diledi.

KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanlığı tarafından yayımlanan yazılı mesaj şöyle:

‘’Afrika’da ırkçılığa karşı mücadelenin öncülerinden ve Güney Afrika demokratik devriminin önderi büyük devrimci Nelson Mandela’nın avukatı, Kürt Halk Önderinin ve Kürt halkının değerli dostu Essa Moosa’nın ölümünü üzüntüyle öğrenmiş bulunuyoruz. Güney Afrika halkına, ailesine ve tüm dostlarına başsağlığı diliyoruz.

Essa Moosa, sadece Nelson Mandela’nın avukatı değildi; o aynı zamanda Güney Afrika’daki Apartheid rejimine karşı mücadelenin militanlarından olmuştur. Güney Afrika’daki demokrasi mücadelesine büyük emekler vermiştir. Güney Afrika’nın bu büyük devrimci demokratı, Kürt halkının özgürlük mücadelesinin de her zaman destekçisi olmuştur. Kürt halkının uluslararası alandaki en önemli sözcülerinden olmuştur. Önder Apo’ya beslediği büyük sevgi, saygı ve dostlukla Önder Apo'nun özgürlüğünün sağlanması ve düşüncelerinin yayılması için üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmeye çalışmıştır. Hasta olmasına rağmen son nefesine kadar Önder Apo’nun avukatlığını ve sözcülüğünü yapmıştır.

Essa Moosa, Kürt halkının ve Önder Apo’nun dostu olarak hiçbir zaman unutulmayacaktır. O, Kürt halkıyla Güney Afrika halkı ve tüm Afrika halkları arasında dostluk köprüsü olacaktır. Her zaman Kürt halkının özgürlük ve demokrasi mücadelesinde; özgür ve demokratik yaşamında yaşatılacaktır. Essa Moosa artık ebediyete kadar Kürt halkının dostu olarak Kürtlerin kalbinde yaşayacaktır.

Önder Apo'nun sadece hukuki savunmasını değil, düşüncelerinin ve mücadelesinin de avukatı olan Essa Moosa’yı bir daha minnetle ve saygıyla anıyor, onun insanlık, demokrasi, özgürlük ve halkların kardeşliği için savunduğu tüm değerlerin savunucusu olacağımız sözünü bir daha veriyoruz. Ruhu şad olsun!’’