KJK kadınları ‘Dünya Kadın Yürüyüşü’ne çağırdı

KJK yaptığı yazılı açıklama ile tüm kadınları bu yıl Bakure Kürdistan’da startı verilecek olan Dünya Kadın Yürüyüşüne katılmaya davet etti

KJK yaptığı yazılı açıklama ile tüm kadınları bu yıl Bakure Kürdistan’da startı verilecek olan Dünya Kadın Yürüyüşüne katılmaya davet etti. KJK bu yılki 8 Mart’ı Kobanê ve Şengal direnişlerine adadıklarını belirtti.

Yaklaşan 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar gününü kutlayan KJK, bu yıl yapılacak kutlamaların Kobanê ve Şengal direnişleri anısına Kürdistan, Ortadoğu ve Dünya’da gelişen 8 Mart eylemlerini selamladı. Kürdistan Kadınlar Topluluğunun kutlaması şöyle başlıyor:

“Kadın olmanın onurunu ve anlamını yaşayan tüm kadınların yaklaşmakta olan 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Gününü kutluyor, 8 Mart vesilesiyle özgürlük mücadelesinde şehit düşen tüm kadınları minnetle, büyük bir onurla anıyoruz. Kadın özgürlük mücadelesine direnişleriyle anlam ve renk katarak 1 Mart’tan 8 Mart’a “KOBANİ’DE DİRENEN KADINLA ÖRGÜTLENELİM, ÖZGÜR YAŞAMI İNŞA EDELİM” şiarıyla, Kobanê ve Şengal direnişi anısına Kürdistan, Ortadoğu ve Dünya’da gelişen tüm 8 Mart eylem ve etkinliklerini de selamlıyoruz.”

BU 8 MART KOBANÊ VE ŞENGAL DİRENİŞİNE ADANDI

Rojava devriminin dünya çapında bir kadın uyanışına yol açtığını dile getiren KJK, kadın yüzyılı olan 21. Yüzyıla Kürt kadınını alternatif bir yaşam arayışının öncüsü olduğuna vurgu yaptı. KJK; “Kürdistan kadın özgürlük hareketi olarak bu yıl ki 8 Mart’ı Kobanê ve Şengal direnişine adadık. Rojava devrimini ardından Kobanê ve Şengal şahsında yaşanan kadın direnişi dünya çapında bir kadın uyanışına ve sahiplenişine yol açmıştır. Kürt kadını şahsında gelişen tüm bu kazanımlar ve değerler, devrimsel nitelikte olup alternatif kadın eksenli yaşam ve toplum sistem arayışını somutlaştırıp hızla evrenselleşme potansiyelini yaratmıştır. Bir kadın yüz yılı olan 21. Yüzyıla Kürt kadını damgasını vuracak düzeyde öncülük misyonunu ortaya koymuştur. Sadece Ortadoğu’da değil, evrensel düzeyde kadın özgürlük arayışının odaklandığı ve model alındığı bir kadın toplumsallığı haline geliyoruz. Kadın devrimini Ortadoğu ve Dünya’da gerçekleştirme kararlılığımızla bu gelişim çizgimiz 8 Mart eylem ve etkinlikleri ile en zirvesel gelişimini yaşayacaktır. Kadınlar devrim kararlılığı, coşkusu ve mücadelesi ile alanlara akacaktır. Kürt kadınında somutluk kazanan özgürlük değerleri tüm görkemiyle kendisini açığa vuracaktır” dedi.

‘ÖZGÜR KADINLA BULUŞMA, EGEMEN ERKEKLE HESAPLAŞMA’

Bu yıl yapılacak olan Dünya Kadın yürüyüşünün Bakure Kürdistan’da başlayacağına dikkatleri çeken Kürdistan Kadınlar topluluğu, bunun Kürt kadınının tarihsel ve devrimsel gelişim çizgisine dayalı olarak ortaya çıktığını dile getirdi. KJK; “Kobanê, Şengal etrafında gelişen kadın dayanışması ve ortaklaşması Dünya Kadın Yürüyüşü ile daha da taçlanacaktır. Dünyanın dört bir yanından özgürlük için ayağa kalkan kadınlar, an’la tarihi buluşturmanın görkemli eylemliliğini gerçekleştirerek,  Özgür kadınla buluşma Egemen erkekle hesaplaşma iradesini ve örgütlülüğünü de ortaya koyacaktır. Yaşamın kadın olduğu ve bunun ancak özgür olmayla yaşanacağı hakikatinden yola çıkararak 8 Mart eylemlilikleri ile kadın ortaklaşmasını ve dayanışmasını en güçlü, en örgütlü ve hesap sorucu güç olduğunu gösterecektir. Kürt kadını Sara yoldaş şahsında gelişen özgür kadın direniş çizgisinin tüm kazanımlarını kendi duruş ve katılımıyla güçlü ortaya koyarak, kendi özgürlük değerlerini, direniş mirasını ve kadın devrimini koruma ve güçlendirme temelinde bir karşılama içinde olacaktır. Kendisine, tarihine ve kimliğine karışır bir ev sahiplini güçlü yapacaktır.”

‘ÖNDER APO İLE BULUŞMA YILI’

Kürt kadınlarının bu yılı Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan ile buluşma yılı yapma kararlılığı ile alanlara akması gerektiğini dile getiren KJK, kadının savaşta da barışta da öncü güç olduğuna vurgu yaparak; “Kürt kadınları olarak, 8 Mart’da, Kobanê ve Şengal direniş çizgisi temelinde faşist, militarist ve cinsiyetçi zihniyet ve sistemden hesap sorma gücü ve örgütlülüğü ile tüm alanları direniş alanlarına dönüştüreceğiz. Bu yılı aynı zaman da Önder Apo ile buluşma yılı yapma kararlılığımızla alanlara akacağız. Kadının savaşta olduğu kadar barış da öncü güç olduğunu, gerçek bir barışında ancak kadın özgürlüğünden geçtiğini bilinciyle de demokratik çözüm irademizi eylemliklerimizle ortaya koyacağız. Erkeğin yaşamla, kadınla barışmadan gerçek bir barışın sahibi olamayacağını bilinciyle de özgürlük arayışı sahibi olan tüm erkekler de özgür kadın hareketi, örgütlülüğü etrafında kenetlenmeli, özgür yaşamla sözleşerek, egemen erkek zihniyetine, kültürüne ve sisteme karşı mücadele duruşu içinde olmalıdır” dedi.

KJK, 8 Martın kadın emeği ve onuruna sahip çıkma günü olduğuna dikkatleri çekerek; “Dünya kadınlarının isyan ve direniş günü olan 8 Mart aynı zaman da kadın emeğine ve onuruna sahip çıkma günüdür.  Tüm kadınlar emeklerine ve onurlarına sahip çıkararak 8 Mart’ı kadınlar açısından ortak bir direniş cephesine dönüştürebilmelidir. ÖZGÜR YAŞAMI KOBANİ ŞAHSINDA YENİ YAŞAMA ARİN MİRKAN’LARIN DİRENİŞ RUHUYLA TAŞIYACAĞIZ.  Bu kararlılık ve iddia ile tüm kadınlar başlayan 8 Mart eylem ve etkinliklerine, Dünya kadın yürüyüşüne güçlü katılmaya, direniş mücadelesini yükseltmeye çağırıyoruz” dedi.