Son Dakika: Stêrk ve Medya Haber: Baskın korsanvari ve komplodur, susturamayacaklar!

Kobanê protesto tutuklamalarında ikinci skandal

DAİŞ çetelerinin Kobanê'ye saldırılarını protesto etmek için Amed'de yapılan gösterilerde 4 kişinin ölümünden sorumlu oldukları iddiasıyla gizli tanık ifadeleriyle tutuklananlardan B.D'nin olay tarihinde hastanede tedavi gördüğü ortaya çıktı.

DAİŞ çetelerinin Kobanê'ye saldırılarını protesto etmek için Amed'de yapılan gösterilerde 4 kişinin ölümünden sorumlu oldukları iddiasıyla gizli tanık ifadeleriyle tutuklananlardan B.D'nin olay tarihinde hastanede tedavi gördüğü ortaya çıktı. Cinayetlerden sorumlu olduğu iddiasıyla tutuklanan bir kişi de, olay tarihinde cezaevinde olduğunun ortaya çıkması üzerine yapılan itiraz sonucu tahliye edilmişti. 
Kobanê'ye yönelik saldırıların protesto edildiği 6-8 Ekim olaylarında 4 kişinin öldürülmesinin zanlılarından olduğu gerekçesiyle tutuklanan B.D.'nin, 2 ile 24 Ekim tarihleri arasında Selahattin Eyyübi Devlet Hastanesi'nde yatarak tedavi gördüğü ortaya çıktı.
Dava dosyasının belgeleri arasında yer alan Selehattin Eyyübi Devlet Hastanesi'nden gönderilen belgelere göre B.D, 2- 24 Ekim tarihleri arasında hastanenin Psikiyatri servisinde yatarak tedavi görmüş. Kayıtlara göre, hastanenin Psikiyatri servisine 2 Ekim'de yatan B.D., 24 Ekim'de taburcu olmuş. Yine başka bir belgeye göre ise, B.D'ye hastaneden yüzde 45 engelli raporu verildiği öğrenildi.
Hazırlanan iddianameye göre B.D., şüpheli olarak ifade veren S.Ç., ve gizli tanık 'Kanarya-1'in beyanları doğrultusunda elinde taş olduğu, Ahmet Dakak, Hasan Gökyüz, Riyat Güneş, Yasin Börü'nün öldürülmesi sırasında öldüren grup içerisinde bulunduğunu ve bina önünde yerde yatan cesetleri tekmelediği iddiasıyla tutuklanmıştı.
6- 8 Ekim olaylarında 4 kişinin öldürülmesi ile ilgili 18 Mart'ta tutuklanan A.A.Y.'nin da olay tarihinde E Tipi Cezaevi'nde olduğu ve cezaevinden 9 Ekim'de çıkmasına ve elindeki 'müddetname'ye rağmen tutuklandığı ortaya çıkmıştı. Haberin basında yer alması üzerine söz konusu kişi 2 gün sonra tahliye edilmişti.