'Kobanê ve Gezi ruhu HDP'de birleşti'

Kocaeli'nin Kartepe ilçesindeki halk toplantısına katılan HDP adayları, partilerine yönelik ilginin giderek arttığını belirterek, barış ve demokrasi için HDP'yi destekleme çağrısında bulundu.

Kocaeli'nin Kartepe ilçesindeki halk toplantısına katılan HDP adayları, partilerine yönelik ilginin giderek arttığını belirterek, barış ve demokrasi için HDP'yi destekleme çağrısında bulundu. Darıca'da ise kadın seçim bürosu açıldı.
HDP Kocaeli'deki seçim çalışmalarına halk toplantılarıyla devam ediyor. Kartepe ilçesinde düzenlenen toplantıya, HDP Kocaeli Milletvekili Adayları Ali Haydar Konca, Bedia Salhan, Sinan Odabaş  HDP Kocaeli İl Eş Başkanı Mehmet Akgül ve Kocaeli Üniversitesi Akademisyeni Doç. Dr. Yücel Demirer de katıldı.

'BU RUH EZİLENLERİN GELECEĞİ AÇISINDAN ÖNEMLİ'

Toplantıda konuşan, HDP Kocaeli Milletvekili Adayı Ali Haydar Konca, halkın HDP’ye büyük ilgi gösterdiğini, HDP’nin bu ilgiyle barajı rahatlıkla aşarak Meclis'te güçlü bir demokratik temsil gerçekleştireceğini belirtti. HDP'nin fiilen ana muhalefet partisi konumunda olduğuna dikkat çeken Konca, "Bugün Gezi ruhu ve Kobanê ruhu HDP’de birleşmiştir. Bu ruh Türkiye’deki tüm halklar ve ezilenlerin geleceği açısından önemlidir” diyerek, herkesi barış ve demokrasi için HDP’ye davet etti.
Adaylardan Sinan Odabaş ise HDP'nin halkın iradesine dayalı bir çizgide olduğuna vurgu yaparak, HDP’nin halk desteği ile günden güne büyüdüğünü belirtti.

DARICA'DA KADIN SEÇİM BÜROSU

Öte yandan Darıca ilçesinde de Kocaeli HDP Milletvekili Adayı Ayfer Koçak’ın katılımıyla kadın seçim bürosu açıldı.
Açılış töreninde konuşan Koçak, kadınlar özgür olmadan toplumun da özgür olamayacağına dikkat çekti. Koçak, HDP'nin eş başkanlık ve yüzde 50 kadın ve erkek temsili, kadın seçim büroları, kendi kararlarını uygulayan kadın meclisleri gibi kurumlarla siyasi hayata pek çok yenilik getirdiğini kaydetti.
Ayrıca, Körfez ilçesinde de halk toplantısına katılan HDP adayları halkın sorunlarını dinleyerek HDP’nin projelerini anlattı.