Köln ve çevresinde seçim çalışmaları sürüyor

Almanya’nın Köln kentinde de 27 kişiden oluşan seçim komisyonu 5. toplantısını yaptı. Toplantıda Köln ve çevresi için yeni bir program da çıkarıldı.

7 Haziran 2015’te Kuzey Kürdistan ve Türkiye’de yapılacak seçimlere ilişkin Avrupa’da yaşayan Kürdistanlıların çalışmaları yoğun bir şekilde devam ediyor. Birçok ülkede oluşturulan seçim komisyonlarını sürdürüyor. Almanya’nın Köln kentinde de 27 kişiden oluşan seçim komisyonu 5. toplantısını yaptı. Toplantıda Köln ve çevresi için yeni bir program da çıkarıldı.

Mayıs ayına kadar seferberlik ruhu ile çalışma konusunda görüş birliğine varılan toplantıda, halkı seçimin yapılacağı konsolosluklara taşıma ve 24 gün boyunca sandıklarda görev alma konusu da ele alındı.

Toplantıda konuşan seçim komisyonu üyelerinden Fatih Dur, “Şimdiye kadar 10 bin 42 kişiye ulaştık, hedefimiz ise 20 bin kişiye ulaşmak. Şimdiye kadar ulaştığımız insanlar hazır ilişkiler, ya da toplum merkezlerine gelen insanlardı. Bu toplantı ile beraber yeni bir program çıkarttık. Bundan böyle çal kapı yöntemiyle bütün kesimlere ulaşmaya çalışacağız” dedi.

“Bundan böyle tüm kurumların birer HDP seçim bürosu görevi görecek” diyen Dur, tüm sol, sosyalist, toplum merkezleri ile Alevi derneklerinin HDP bürosu olarak çalışacağını da sözlerine ekledi.

'HDP'YE İLGİ YOĞUN’

HDP’ye yoğun bir ilgi olduğunu da kaydeden Dur, “Halk HDP'ye yoğun bir ilgi duyuyor. Sadece Kürtler değil, Arap, Türk, Çerkez, Laz ve Asuri-Süryani halkıda yoğun ilgi gösteriyor. HDP bu seçimde barajı aşarsa toplumsal barışa giden yolda açılmış olur. Bu seçim halkların kaderini değiştirebilir, bundan dolayı gittiğimiz birçok yerde halk büyük bir heyecanla 7 Haziran’ı beklediklerini söylüyorlar" dedi.

Seçim Komisyonu Toplantısına Batman, Sivas, Maraş, Dersim, İç Anadolu, Bingöl, Serhat, Malatya, Karakoçan, Adıyaman halk inisiyatifleri, Alevi dernekleri, AGİF, ATİK, DİDF, ADHK, KALDIRAÇ, Yaşanacak Dünya, FEDA, Ciwanen Azad, Tevgera Jinen Azad, Aachen Demokratik Toplum Merkezi, Düren Demokratik Toplum Merkezi, Köln Demokratik Toplum Merkezi, Leverkusen Demokratik Toplum Merkezi, Gummersbach Demokratik Toplum Merkezi,  Bergisch Gladbach Demokratik Toplum Merkezi ile Berghem Kömünü temsilcileri katıldı.