KONGRA-GEL: Newroz'da AKP-MHP faşizmine yanıt verelim

KONGRA-GEL Eşbaşkanlığı, "Newroz şenliklerini referandum çalışmalarına ve HAYIR kampanyasına dönüştürmelidir" dedi.

KONGRA-GEL Eşbaşkanlığı, bu yılki Newroz'un tarihi fırsat sunduğuna dikkati çekerek, 'mutlaka kazanacağız' şiarıyla kutlamalara katılım çağrısında bulundu. Eşbaşkanlık, "Newroz şenliklerini referandum çalışmalarına ve HAYIR kampanyasına dönüştürmelidir" dedi.

KONGRA-GEL Eşbaşkanlık Divanı, Newroz'a ilişkin bugün yazılı açıklamada bulundu.

Açıklama, "2017 yılı Newroz bayramı başta Önder Apo olmak üzere tüm özgürlük savaşçılarına, dört parça Kürdistan ve yurt dışındaki halkımıza kutlu olsun. Newroz bayramı vesilesiyle Heval Mazlûm, Zekiye, Rahşan, Ronahî, Bêrîvan ve bütün Newroz şehitlerini saygı ve minnetle anıyoruz, anılarına bağlılık sözümüzü bu vesileyle yineliyoruz" diye başladı.

'FAŞİST DEVLETE YANIT VERME FIRSATI'

Açıklamanın devamında da şunlar kaydedildi:

"Şehitlerimizin bedenlerinin ateşiyle kutsallaşan Newroz, yarattığı direnişçi ruh ve coşkusu ile her yıl baharla birlikte yıl boyunca devam eden eylem ve etkinlikler üzerinde güçlü bir şekilde etkisini gösterir. Bu anlamda halkımızın mücadelesinde Newroz direniş bayramlarının özgün bir yeri vardır.

İçinde bulunduğumuz siyasal koşullar nedeniyle de 2017 Newrozu çok daha fazla önemlidir. Çünkü 2017 yılı, Özgürlük Mücadelesinin Kürdistan, Ortadoğu ve dünyadaki yükselişini durdurmak için, 7 Haziran 2015 seçimlerinden sonra halkımıza karşı topyekûn kirli bir savaş başlatan Erdoğan-Bahçeli faşist ittifakını yıkacağımız bir yıldır. 2017 yılının siyasal dengeleri, Özgürlük Mücadelesi için içte ve dışta büyük açılım zemini sunarken, AKP-MHP faşist cephesi için ise içte ve dışta daralma ve dağılmayı dayatmaktadır.

Bu nedenlerden dolayı 2017 Newroz kutlamaları çok önemlidir, halkımızın vereceği mesaj açısından çok büyük bir fırsattır. Şehirlerimizi ve köylerimizi yakıp yıkan; insanlarımızı diri diri yakarak katleden; bebek, çocuk, kadın, yaşlı demeden yaptığı katliamlar ile halkımızın özgürlük iradesini çökertmek isteyen faşist devlete yanıt verme fırsatıdır. Halkımızın çökmediğini ve asla çökmeyeceğinin açık mesajını vermek için Newroz kutlamalarına en güçlü şekilde katılım sağlanmalıdır.

Newroz kutlamaları sadece izin verilen yerlerle sınırlı kalmamalı. Tüm alanlarda halkımız Newroz'un direnişçi ruhuyla, coşku ve kararlılıkla Newroz bayramlarını kutlamalı, Newroz şenliklerini referandum çalışmalarına ve HAYIR kampanyasına dönüştürmelidir.

'GÜÇLÜ MESAJ VERİLMELİ'

Kürdistan, metropoller ve yurt dışında yaşayan halkımız, Newroz kutlamalarındaki katılımları ve coşkularıyla, hem demokrasi ve özgürlük mücadelesi için direnen tüm güçlere, hem de tüm dünya kamuoyuna, AKP-MHP faşizmine geçit vermeyeceklerinin mesajını oldukça güçlü vermelidir. Önderliğimize, halkımıza ve Özgürlük mücadelesine karşı yürütülen çökertme planını yapanları çökerteceğimizin mesajını güçlü vermek için Newroz kutlamalarını ve 16 Nisan’da yapılacak olan referandumu tarihsel bir fırsata dönüştürmeliyiz.

Yurtsever halkımıza, AKP-MHP faşizmine karşı olan herkese çağrı yapıyoruz; 'Mutlaka kazanacağız' şiarıyla Newroz ateşini yükseltelim ve 'HAYIR'la faşizme dur diyelim."