Kürt dostları yürüyecek, dünyaya mesaj verecek

Hazırlık Komitesi tarafından yapılan açıklamada, Uzun Yürüyüş'ün 10 gün süreceği, 1 Şubat'ta Luxemburg'ta başlayacağı ve 11 Şubat'ta Strasbourg'ta biteceği belirtildi.

Uzun Yürüyüş'ün bir kolu bu yıl Kürt dostları tarafından yapılıyor.

Hazırlık Komitesi tarafından yapılan açıklamada, Uzun Yürüyüş'ün 10 gün süreceği, 1 Şubat'ta Luxemburg'ta başlayacağı ve 11 Şubat'ta Strasbourg'ta biteceği belirtildi. 

Açıklamada şunlar kaydedildi:

"Uzun Yürüyüş katılımcıları 11 Şubat'ta Strasbourg'ta on binlerce Kürt ve dostunun katılacağı, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a karşı geliştirilen Uluslararası Komplo'yu kınama yürüyüşünde de konuşma yapacak. 

Uzun Yürüyüş'e katılan dostlar İspanya, Portekiz, Almanya, İngiltere, İsveç, İtalya, Belçika, Fransa, Finlandiya, İsviçre ve Arjantin gibi ülkelerden katılmaktadırlar. 

Yürüyüşe Kürt diplomasi çalışanlarından ve enternasyonalist gençlerden de küçük bir grup temsilci düzeyde katılacak.

KCDK-Europa`nın çağrısı üzerine onlarca dost yürüyüşe katılmak için başvuru yaptı. Yaklaşık 70 kişinin katılacağı Uzun Yürüyüş'e katılan dostlar Kürt Halk Önderi Sayın Öcalan'ın paradigması ve Kürdistan'a statünün kendileri için de çok önemli olduğunu belirtmektedir. 18 yıldır tecrit ve işkence altında tutulan Sayın Öcalan'ın ortaya koyduğu demokratik konfederalizm paradigmasının, dünyada yaşanan temel sorunlara (kadın, gençlik, ekoloji, insan hakları, bilim, sosyoloji vb.) sunduğu çözüm perspektiflerinin kendileri için de mücadele kaynağı olduğunu belirtmektedir. 

Yine Kürt halkının bölgede, başta IŞİD olmak üzere tüm baskıcı rejimlere karşı insanlık için verdiği mücadele ve özellikle buna paralel toplumun demokratik değerlerine dayalı pratikleştirmek istedikleri sistem, yine diğer Kürtlerin halklar ile ortaklaşmalarının kendileri için de çok önemli olduğunu, bunun için böyle bir yürüyüşe katıldıklarını belirtmektedirler."

ÇAĞRILAR YAPACAKLAR

Kürt halkının dostları, Uzun Yürüyüşte geçtikleri güzergah boyunca belediye, sendika, basın, sivil toplum örgütü ve parlamenterler ile görüşmeler yapacak. Yine yürüyüş boyunca Öcalan'ın felsefesini seminerlerde işleyecekler.

Kürt dostlarının yürüyüşü Luxemburg Avrupa Adalet Divanı önündeki basın toplantısıyla başlayacak. Avrupa Adalet Divanı'nda halen PKK`nin 'terör listesi'nden çıkarılması için dava sürüyor. Kürt dostları bu vesileyle listeye karşı olduklarını dünyaya duyuracak.

Sivil toplum örgütü, basın, insan hakları savunucuları ve demokratlar da yürüyüşün hedeflerine destek vermeye çağrıldı.

Başta AB, AK, BM ve diğer güçler de Türkiye`nin tüm katliam ve yok etme politikalarına karşı sessizliklerini bozmaya çağrıldı.

Yine Öcalan'a karşı olan sorumluluklarını yerine getirme ve bir an önce tüm hukuksuzluklara son verecek girişimlerde bulunma çağrısı yapıldı. 

Kürt dostları, Kürtlerin statülerinin tanınması ve temel siyasal muhatap kabul edilmesi çağrısında bulunacaklar.

YÜRÜYÜŞ GÜZERGAHLARI

Yürüyüş güzergahına ilişkin de şu bilgiler verildi:

Yusuyus 10 gun surecek ve guzergah soyle tespit edilmistir.

1 Şubat: Luxemburg / Audun-le-Tiche

2 Şubat :  Audun-le-Tiche / Thionville

3 Şubat: Thionville / Talange

4 Şubat: Talange / Landremont

5 Şubat: Landremont / Saint-Avold

6 Şubat: Saint-Avold / Puttelange-aux-Lacs

7 Şubat: Puttelange / Sarre-Union

8 Şubat: Sarre-Union / Phalsbourg

9 Şubat: Phalsbourg / Wasselonne

10 Şubat: Wasselonne / Strasbourg