GÖRÜNTÜLÜ

Liêge, Duisburg ve Düsseldorf’ta Öcalan için eylem

Almanya’nın Duisburg, Düsseldorf ve Belçika’nın Liêge şehrinde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü için eylemler düzenlendi.

DUİSBURG

Almanya’nın Duisburg şehrinde KCDK-E Başkanlık Divanının çağrısının ardından çok sayıda Kürdistanlı Duisburg Belediyesi önünde bir araya geldi. 

Mitingdeki açıklamada şöyle denildi: "AKP faşizmi ve Erdoğan diktatörlüğünün Başkan Abdullah Öcalan’a karşı uyguladığı tecrit ve sürecin dışında tutuma politikası hâlâ sistematik bir biçimde devam ediyor.
Uzun süreden beri avukatların adaya gitmesi, aileyle görüşmenin yapılması, telefon ve mektup hakkının kullanılması gibi temel insani ve politik istemler tamamen keyfi bir biçimde ortadan kaldırılmıştır. Hareketiyle, halkıyla ve ailesiyle görüşmenin yapılmaması hem uluslararası insani haklarının çiğnenmesi, hem de bir halkın önderi olarak çok ağır bir yaptırım ve giderek tamamen kendi ulus ve halkından soyutlama politikasının çok katı bir biçimde uygulanması anlamına gelmektedir.
Başkan Abdullah Öcalan’a karşı uygulanan bu çürütme-sürecin dışında tutuma-halkından ve ulusundan soyutlama politikasına karşı Avrupa’da yaşayan Kürt halkı ve onun politik kurumları olarak sınırsız ve kesintisiz bir mücadele içerisinde olacağımızı bekirtmek isteriz."

Mitingden sonra Kürdistanlılar belediye önünden tren garına kadar yürüdü ve burada da miting düzenledi. Irkçıların provokasyonuna rağmen miting yapıldı ve sık sık "Katil Erdoğan", "Bijî Serok Apo" sloganları atıldı.

DUSSELDORF

 

 

Almanya'nın Düsseldorf kentinde Demokratik Kürt Toplum Merkezi öncülüğünde "Öcalan'a özgürlük, Kürdistan'a statü" şiarıyla yürüyüş ve miting düzenlendi. 

Tren garında toplanan Kürdistanlılar, buradan kent merkezine yürüdü. Yürüyüşte "AKP-DAİŞ faşizmine geçit vermeyeceğiz", "Öcalan'a özgürlük, Kürdistan'a statü" yazılı pankartlar taşındı. 

NAV-DEM Eyalet Eş Başkanı Yıldız Filmci ve DKTM Üyesi Mamosre Hejar tarafından yapılan konuşmalarda, Öcalan'ın özgürlüğü için mücadelenin yükseltileceği belirtildi ve herkese duyarlılık çağrısı yapıldı. 

LIÊGE

Belçika'nın Liège kentinde bugün KCDK-E, NAV-DEM öncülüğünde Öcalan'a özgürlük için yürüyüş düzenlendi. Rue Porte Meydanı'nda buluşan Kürdistanlılar, pankart ve bayraklarıyla yürüdüler. Yürüyüşte sık sık "Libera Öcalan", "Diktatör Erdoğan" sloganları atıldı. 

Yürüyüşün ardından Place Est Lambert Meydanı'nda düzenlenen mitingde de eyleme ilişkin bildiri okundu ve Fransızca bildiri dağıtıldı.