Lozan'da ‘HAYIR’ konulu basın toplantısı

İsviçre Hayır Platformu tarafından bugün La Fraternite salonunda düzenlenen basın toplantısının açıklamasını Sosyalist Parti Kanton Milletvekili adayı İhsan Kurt yaptı.

İsviçre’nin Lozan kentinde, 16 Nisan’da yapılacak olan diktatörlük referandumuna neden ‘hayır’ denildiği ve AKP/Erdoğan diktatörlüğünün, Türkiye, Kürdistan Ortadoğu’da yarattığı kaos ortamını Avrupa’nın birçok ülkesine yaymak istemesine ilişkin bir basın toplantısı düzenlendi.

İsviçre Hayır Platformu tarafından bugün La Fraternite salonunda düzenlenen basın toplantısının açıklamasını Sosyalist Parti Kanton Milletvekili adayı İhsan Kurt yaptı. Özellikle 16 Nisan referandumunun önemi ve neden “hayır” denilmesi gerektiğini, HDP’nin 1 Kasım seçimlerinde İsviçre’de birinci parti olarak çıktığı ve AKP/Erdoğan diktatörlüğünün bunu hazmedemediğine dikkat çekti.

Bir seçim yatırımı olarak AKP hükümetinin Avrupa’nın birçok ülkesinde provokatif ve suni gündemler yaratarak, “evet” oyu çıkarmayı hedeflediği de dile getirilen basın toplantısında daha sonra ise gazetecilerin soruları yanıtlandı.

İsviçre’den gazetenin takip ettiği basın toplantısına ayrıca İsviçre Sosyalist Parti Milletvekili Jean Tshhopp, POP Partisi Genel Başkanı Gabriel Pincon da katıldı.