MÖP’den Seyfo’nun yıl dönümü vesilesiyle açıklama

Mezopotamya Özgürlük Partisi (MÖP) 1915’te yaşanan Seyfo soykırımının yıl dönümü vesilesiyle katledilenleri andı, soykırımcı güçleri lanetledi.

SEYFO YILDÖNÜMÜ

24 Nisan Seyfo/Soykırımının yıl dönümü vesilesiyle MÖP, yazılı bir açıklama yayınladı ve başta idam edilen Asuri liderler Aşur Yousef ve kardeşi Doneped olmak üzere katledilenleri andı.

1915 soykırımının insanlık tarihinin gördüğü en vahşi uygulamalarından biri olduğunu kaydeden MÖP açıklamasında, “Üç Hristiyan ulusun yok olması, siyasi arenadan silinmesi, birlikte yaşadıkları tüm halklara her açıdan zararlara yol açmıştır” denildi. Mezopotamya’da bugün yerleşik olan despot, gerici ve feodal zihniyetin bu durumla yakından bağlantısı bulunduğuna işaret edilen açıklamada “Bugün Türk devleti, KDP işbirlikçiliği Seyfo zihniyetini görmeye iyi bir örnektir” ifadeleri kullanıldı.

“MÖP olarak bir daha Seyfo/Ferman/Soykırımların yaşanmaması için, halkların daha güzel bir geleceğe ve birlikte yönelmesi için, yanlışlarla yüzleşmek ve doğru çözümler bulmak önemlidir” denilen açıklamada, soykırım suçlarıyla yüzleşilmesi gerektiği kaydedildi.

Açıklamada, demokratik sosyalizm perspektifinin tüm halkları kaos, çelişki ve çatışma ortamından uzaklaştıracak ve daha güzel bir geleceğe taşıyacağının da altı çizildi.