Mannheim'da 'Mayıs Ayı Şehitleri' anıldı

Almanya'nın Mannheim kentinde 'Mayıs Ayı Şehitleri' için anma etkinliği düzenlendi. Etkinlikte, yaşamını yitiren devrimcilerin anısına sahip çıkılması gerektiği belirtildi.


Mannheim Kürt Toplum Merkezi, NAV-DEM ve ATİF'in ortaklaşa düzenlediği etkinlikte Mayıs ayında yaşamını yitiren devrimciler anıldı. 

'HEDEFLERİMİZ AYNI'

Etkinlikte konuşan NAV-DEM Temsilcisi, Haki Karer, Mustafa Karasungur ve Mayıs'ta yaşamını yitiren devrimcilerin sosyalizm ve özgürlük mücadelesini önemli aşamaya getirdiklerine dikkat çekerek, "Kürt Özgürlük Hareketi ve sol-sosyalist devrimciler için bu mücadeleyi büyütmek zorunluluktur. İbrahim Kaypakkaya Diyarbakır zindanında ser verip sır vermeden 'yaşasın Kürt ve Türk devrimci savaşı' demiştir. Hedeflerimiz aynı" dedi. 
NAV-DEM Temsilcisi, 7 Haziran'daki seçimlere işaret ederek, Rojava'daki gibi seçimlerde de HDP çatısı altında birlikte hareket edilmesi gerektiğini söyledi. 

'HALKLAR İÇİN, ADALET İÇİN ÖLÜMSÜZLEŞTİLER'

ATİF Temsilcisi ise Kaypakkaya'nın hayatı ve duruşunu anlattı. Kaypakkaya'nın Kürt halkının kimliği ve mücadelesine dönük dayanışmacı tutumuna değinen ATİF Temsilcisi, "İbo, Kemal, Hayri, Mazlum, Ferhat aynı zindanda halklar için, adalet için ölümsüzleştiler. Deniz'in, Mahir'in anısına, tüm Mayıs şehitlerinin anısına da sahip çıkmalıyız" dedi.