GÖRÜNTÜLÜ

Mersin’de öğrenciler diktatörlüğe ‘HAYIR’ diyor

Mersin Üniversitesi öğrencileri referandum çalışmaları sırasında maruz kaldıkları baskının bile “Hayır” demenin ne kadar gerekli olduğunu gösterdiğini ifade etti.

Mersin Üniversitesi öğrencileri Deniz Akbıyık, Ali Mert Demir ve Recep Özer, referandum da “Hayır” demenin önemine işaret ederek, “Evet” çıkması halinde bu ülkede demokrat olan kimsenin barınamayacağını söyledi.

‘ÇALIŞMALARIMIZDA KARŞILAŞTIĞIMIZ BASKILAR BİLE “HAYIR” DEMENİN ÖNEMİNİ GÖSTERİYOR’

Referandumda “Hayır” diyeceklerini açıklayan Deniz Akbıyık, öğrencilerin referandum çalışmaları sırasında karşılaştığı zorluklara dikkat çekerek, maruz kaldıkları baskının bile “Hayır” demelerinin ne kadar gerekli olduğunu gösterdiğini belirtti. Üniversitede yaptıkları kantin temizliğinin bile baskı ile karşı karşıya kaldığını söyleyen Akbıyık, AKP ve saray iktidarının bu uygulamalarının “Hayır” ve ardından da daha güçlü bir mücadeleye önlerine koyduğuna vurgu yaptı. 

Gençlik olarak getirilmek istenen anayasa taslağı ve başkanlık sisteminin ne tür bir diktatörlük olduğunu bildiklerini belirten Akbıyık, gençlik olarak buna karşı direneceklerini söyledi. Apartmanın bile tek bir adamın insafına bırakılamayacağı klişesine girmeyeceğini ancak bugün kendilerine dayatılan sistemin tek bir adamın hayatlarını ipotek altına almak olduğunu kaydeden Akbıyık, çalışmalarını her geçen gün büyüteceklerini aktarıyor. 

‘TEK ADAM DİKTASI GELİRSE ÜNİVERSİTE DE BARINAMAYIZ’

Mersin’de iki seçenek olduğunu hatırlatan Akbıyık, Tayyip Erdoğan’ın kendilerini bir referanduma götürdüğünü ancak belirlenen tercihlerden “Hayır”a yönelik çalışmaları polis gücü ile baskı altına aldığını ifade etti. Akbıyık; “Bu şartlarda yaptığımız çalışmaların zorluğu herkesin görmesi gerekiyor” dedi. 

“Evet” çıkması durumunda öğrenciler olarak artık üniversitelerde barınamayacaklarını söyleyen Akbıyık, demokratik bir yaşam için herkesi “Hayır” demeye davet etti. 

‘SADDAM DA DİKTATÖRDÜ, KAYBETTİ, ERDOĞAN DA KAYBEDECEK’

Referandum da “Hayır” deme nedenlerinin AKP’nin 15 yıllık iktidarı boyunca yarattığı yıkım ve anti demokratik ortam olduğunu söyleyen Ali Mert Demir, AKP’nin hakkını savunan herkese saldırmasının “Hayır” demesinde etkili olduğunu belirtti. Saddam’ın da bir diktatör olduğunu kaydeden Demir, Sur, Cizre, Nusaybin, Şırnak ve Kürdistan’da yaratılan yıkımın sorumlusu olan Erdoğan’a geçit vermeyeceklerini dile getirdi. 

‘DİKTATÖRLÜĞE “HAYIR” DİYECEĞİZ’

Tek adam olmak isteyen birinde diktatör olmak dışında bir şey beklemenin yanlış olacağını söyleyen Recep Özer, “21 yaşındayım, bu iktidar ben doğduğumdan beri bizi yönetiyor, ama ortada hala savaş, açlık ve yoksulluk var. Öğrenciyim ama bir geleceğim yok, kiraya 600 lira ödüyorum. Bir beklentim yok. Bana bir gelecek sunamayan bir iktidar bugün benden “Evet” dememi bekliyor” diye konuştu.

Tüm gençlere ve öğrencilere de seslenen Özer, herkesin mutlaka hayır demesi gerektiğini söyledi.