Mersin, İstanbul, Tekirdağ ve Ankara’da gözaltı operasyonları

Mersin’de Özgürlükçü Demokrasi ve Rojeva Medya gazetelerinin dağıtımcısı Aydın Aşır, Ankara, İstanbul ve Tekirdağ'da SGDF üyelerinin evlerine baskın düzenlendi.

Mersin'in Akdeniz ilçesi Şevket Sümer Mahallesi'nde Özgürlükçü Demokrasi ve Rojeva Medya gazetelerinin dağıtımcısı Aydın Aşır, gözaltına alındı. Gazete dağıtımı sırasında gözaltına alınan Aşır, Siteler Karakolu'na götürüldü. Aşır'ın gözaltı gerekçesi öğrenilmedi.

SGDF ÜYELERİNE POLİS BASKINI 

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın sürdürdüğü bir soruşturma kapsamında sabah saatlerinde Ankara, İstanbul ve Tekirdağ'da eş zamanlı olarak Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu (SGDF) üyelerinin evlerine baskın düzenlendi.

Baskınlarda SGDF üyesi ODTÜ öğrencisi Melis Çevik, Tekirdağ'da ailesinin evine yapılan baskında, İstanbul Güzeltepe'de de SGDF Eş Başkanı Okan Danacı ve Suruç gazilerinin evine baskın düzenlenirken, GBT kontrolü ve evde arama yapıldı. SGDF Üyesi Hünkar Genç'i soran polis, Genç evde olmadığı için gözaltına alamadı.

Ankara'da da HDP MYK Üyesi Berfum Çolak'ın evine baskın yapıldığı ve Çolak evde olmadığı için gözaltı olmadığı öğrenildi.