Mezopotamya Halk Kongresi’nden 15 Şubat mesajı

Mezopotamya Halk Kongresi Yürütme Konseyi yaptığı bir yazılı açıklamayla 18. yılını dolduran 15 Şubat Komplosu’nu kınadı.

Uluslararası güçlerin Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ı ve Kürdistan Özgürlük Hareketini Ortadoğu’nun yeniden dizayn edilmesinde bir engel olarak gördüklerine dikkat çekilen açıklamada, Öcalan’ın komplocu güçlerin çıkarlarıyla uyuşmayan düşüncelerine vurgu yapıldı: ‘’Komplocu güçler, Önder Apo’nun şahsında Kürdistan Özgürlük Hareketi’nin tasfiyesi üzerinde anlaşmışlardır. Bunun yanında sayın Abdullah Öcalan´ın Ortadoğu’da ezilen halkların kardeşliğini ön plana çıkarması komplocu güçlerin çıkarlarıyla uyuşmuyordu.’’

Ortadoğu’da ezilen halklardan biri olan Asuri-Süryani halkıyla Abdullah Öcalan´ın çok yakından ilgilendiğinin belirtildiği açıklamada; ‘’Hiç kimsenin hatırlamadığı ve ilgilenmediği bu halkın örgütlenmesinde Sayın Abdullah Öcalan’ın büyük katkıları oldu. Özgürlük Hareketi’nin yazılı ve görsel basınından ve her türlü imkanlarından yararlandık. Bütün bu yakınlıkları gören halkımız, Sayın Öcalan´a ve Özgürlük Hareketi’ne yakınlık gösterdi’’ ifadeleri kullanıldı.

Komplocuların amaçladıklarına ulaşamadıklarının hatırlatıldığı açıklamada; Kürt halkının, PKK’nin ve Öcalan’ın mücadeledeki tutumu öne çıkarıldı: ‘’Komplo ne kadar derin ve acımasız biçimde olmuşsa, PKK hareketinin ve Kürt halkının komploya karşı gösterdiği direniş ve mücadele de o düzeyde kararlı ve tam fedai bir ruhla gelişmiştir. Bunda Sayın Öcalan´ın gösterdiği duruş, geliştirdiği yaşam felsefesi ve demokratik ulus perspektifli yeni paradigması Kürt halkının ve PKK´nin, Önder Apo´nun etrafında kenetlenerek yükselttiği direniş ve mücadele belirleyici olmuştur.’’

Açıklama, ‘’18´inci yılını dolduran 15 Şubat Komplosu’nda yer alan, destek sunan tüm uluslararası güçleri ve işbirlikçilerini şiddetle ve nefretle kınıyoruz. Yaşasın halkların kardeşliği! ‘’ diye son buldu.