GÖRÜNTÜLÜ

Moskova’da 'Kürt Konferansı' hazırlıkları tamamlandı

Moskova'da yapılacak olan Kürt konferansının hazırlıkları tamamlandı.

Rusya’nın başkenti Moskova’da, Uluslararası Kürt Sosyal Kurumlar Birliği ve Rusya Kürtleri Ulusal ve Kültürel Federal Otonomisinin ortak düzenlediği Kürt Konferansı, yarın “Ortadoğu’da Üçüncü Paylaşım Savaşı” başlığıyla yapılıyor.

Moskova’da Prezident Otel'in konferans salonunda yarın saat 11.00’da başlayacak olan konferansa Kuzey Kürdistan'dan HDP Urfa milletvekilleri Osman Baydemir, Dilek Öcalan, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan avukatlarından Ebru Günay, Rojava’dan PYD Eşbaşkanı Asya Abdullah, Kobanê Kantonu Yürütme Meclisi Başkanı Enwer Muslim, Güney Kürdistan’dan YNK milletvekili Ezzat Sabır İsmail, Goran milletvekili Şerko Hama Amin, İslami Birlik Partisi (Yekgurtu İslami) Xelil İbrahim Muhammed, Doğu Kürdistan’dan PJAK temsilcisi Ehwen Çiyako ve Moskova’dan da siyasetçiler, akademisyenler, düşünce kuruluşlarının temsilcileri ile aydınlar konferansın davetlileri arasında yer alıyor.

Konferansın içeriğine ilişkin hazırlık komitesinde yer alan Rusya Kürtleri Ulusal ve Kültürel Federal Otonomisi Eşbaşkanı Ferhat Patiyev ajansımıza konuştu.

“Bu Moskova’da yaptığımız 6. Konferans oluyor. Bu konferansımızın temel gündemi ve başlığı ‘Ortadoğu’da Üçüncü Paylaşım Savaşı.’ Konferansımızın temel amacı Ortadoğu sorunlarını tartışmak ve Suriye’deki gelişmeler, Güney Kürdistan’daki çatışmalı süreç ve Kuzey Kürdistan’da meydana gelen olaylarla bağlantılı olarak Kürdistan’ın dört parçasındaki gelişmeleri etraflıca değerlendirmektir. Konferansımızın bir diğer amacı da Kürt güçlerinin uluslararası arenada Kürt sorununa ilişkin ortak bir düşünce etrafında toplanmaları ve Kürt sorunun gündeme taşımalarıdır.’’