GÖRÜNTÜLÜ

Münih ve Bern’de şehit anması

Almanya’nın Münih kentinde 3 Mart 2017 günü Rojava’da yaşamını yitiren YPJ savaşçısı Berivan Mira ile İsviçre’nin Bern kentinde de 1992’de Van’da yaşamını yitiren ARGK gerillaları Zinet Karaaslan ve Leyla Kuran anıldı.

MÜNİH

Almanya’nın Münih kentinde Fırat’ın Gazabı Hamlesi’nde yaşamını YPJ savaşçısı Berivan Mira (Helin Şahin) şahsında Mart ayında yaşamını yitiren gerilla ve savaşçılar anıldı.

Sara Kadın Meclisi ve Kürt Toplum Merkezi’nin ortaklaşa düzenlediği anmaya çok sayıda kişi katıldı. Bir dakikalık saygı duruşu ile başlayan anmada yapılan konuşmalarda Kahramanlık Haftası vesilesiyle başta Çağdaş Kawa Mazlum Doğan, Mahsun Korkmaz (Egid), Zekiye Alkan, Sema, Berivan ve Ronahilerin bedenleriyle gür ateş yakarak, özgürlük direnişini harmanlayanlar şahsında şehitler anıldı.

Mira’nın 3 Mart 2017’de girdiği bir çatışmada büyük bir direniş sergilediği ve on yoldaşı ile birlikte yaşamını yitirdiği de ifade edildi.

BERN

İsviçre'nin Bern kentinde 1992’de Van'da yaşamını yitiren ARGK gerillaları Zinet Karaaslan (Berivan) ve Leyla Kuran'ın (Zekiye) anıldı.

Bern DKTM’de yüzlerce kişinin katılımı ile gerçekleştirilen anma saygı duruşu ile başladı. Şehit yakınları, şehit aileleri komisyonu ve DKTM adına konuşmaların yapıldığı anma sloganlarla sona erdi.