Nazimiye ve Pülümür’de seçim bürosu açıldı

HDP Dersim milletvekili adayları Edibe Şahin ve Alican Önlü, Nazimiye ve Pülümür’de seçim bürosu açtı.

HDP Dersim milletvekili adayları Edibe Şahin ve Alican Önlü, Nazimiye ve Pülümür’de seçim bürosu açtı.

Dersim'de (Halkların Demokratik Partisi) HDP İl Eş Başkanlığı öncülüğünde Nazimiye ve Pülümür ilçelerinde seçim bürosu açıldı.

HDP Dersim İl Eş Başkanlığı, HDP Dersim milletvekili adayları ile Nazimiye (Qısle) ve Pülümür (Pulemuriye) ilçelerinde seçim bürosu açtı. Açılışta, HDP Dersim Milletvekili adayları Alican Ölü ve Edibe Şahin, HDP, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP), DHF, Partizan, ESP ve EMEP temsilcileri katıldı.

ESNAFLA YENİ YAŞAMA

Nazimiye ve Pülümür büro açılışı öncesi HDP Dersim milletvekili adayları Edibe Şahin ve Alican Önlü ile beraberindeki heyet ile esnaf ziyaret etti. Dersim-Pülümür karayolundaki esnafları da ziyaret eden adaylar esnaflara yeni yaşam projesini anlattı.

HDP seçim irtibat bürosu açılışında konuşan HDP Dersim milletvekili adayı Alican Önlü “Nazimiye, Dr. Şiwan, Orhan Bakır, Azime Demirtaş, İbrahim Kaplan gibi isimlerle, onurla gururla biliyor. Türk, Laz, Ermeni, Sünni, Alevi, Êzîdî, Roman haklarıyla birlikte el ele vererek yeni Türkiye için mücadele edeceğiz” dedi.

KUTSALLARIMIZDAN İKRARLIK ALARAK ‘YENİ YAŞAMI’ İNŞA EDECEĞİZ

HDP Dersim milletvekili adayı Edibe Şahin dil, inanç ve kültür olarak asimile politikalarının günümüze kadar var devam ettiğini ancak halkın mücadelesinin de bir o kadar sürdüğünün altını çizdi.

“İkrarımızı Xızır’dan, Düzgün Bawa’dan, Munzur Bawa’dan aldık, bunların huzurunda bir araya geldik hep birlikte omuz omuza vererek HDP’yiz. HDP olarak barajlara, asimilasyonlar, katliamlara, sürgünlere ve çekilen acılara karşı buradayız” diyen Şahin, Dersim topraklarının neden bırakıldığını HDP, yaşayan halklar, inançlar, kültürler, gençler ve kadınlar olarak, 90’lı yıllarda köylerin boşaltılması ve baraj yapımlarıyla devletin politikasının devam ettiğini söyledi.

Şahin, “Biz bütün bu asimilasyonların şahidi olduk ve bunlara karşı mücadele ettik. Barajları yıka yıka geleceğiz. Yeni yaşamı hep birlikte inşa edeceğiz” dedi.

CEMAL SÜREYYA HEYKELİ ÖNÜNDE FOTOĞRAF ÇEKTİLER

1937-38 Dersim Soykırımı’nda sürgün edilen şair Cemal Süreyya heykeli önünde fotoğraf çeken HDP Dersim milletvekili adayları Alican Önlü ve Edibe Şahin ile beraberindeki seçim heyeti Pülümür’den ayrıldı.

...