'Nujiyan haberleriyle kirli planları boşa çıkardı'

Demokratik Êzidî Toplumu Koordinasyonu, KDP-AKP'nin katlettiği Nujiyan Erhan için başsağlığı mesajı yayımladı. Mesajda, Erhan ve arkadaşlarının haberlerinin gerçekleri gösterdiğine, kirli planları boşa çıkardığına dikkat çekildi.

Demokratik Êzidî Toplumu Koordinasyonu, Gazeteci Nujiyan Erhan’ın KDP-AKP saldırısı neticesinde yaşamını yitirmesine ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“KDP çeteleri tarfından 3 Mart 2017’de Xanesor’da vurulan Gazeteci Nujiyan Erhan (Tuba Akyılmaz), 19 günlük yaşam mücadelesinin ardından şehadete ulaştı.
Gazeteci Nujiyan’ın şehadetinden duyduğumuz üzüntüyü dile getirirken, başta ailesi, Özgür Basın çalışanları ve halkımıza başsağlığı diliyoruz.

'HAKİKAT İÇİN MÜCADELE ETTİ; NAMERTLER KATLETTİ'

Nujiyan Erhan, 2 yıldır Ezidxan topraklarında yaşanan acıyı, kederi, güçlükleri, talep ve beklentileri tüm halkımıza duyuran bir gazeteciydi. Bir yandan Ezidxan’ın sesi, öte yandan halkımızın katillerinin gerçek yüzünü, barbarlığını ve insanlık dışı tüm uygulamalarını teşhir eden, gözler önüne seren bir gazeteciydi. Kürdistan ve Ortadoğu’nun bir süredir içinde bulunduğu kirli savaş halinde, gerçeklerin çarpıtıldığı bir dönemde hakikati göstermek kutsal ve güç bir iştir. Bu yüzden de görevini yerine getiren basın çalışanları hep zorbaların, işgalci ve hainleri hedefindedir.

Nujiyan Erhan da böyle bir bölgede, en zor koşullarda hakikati göstermek için mücadele yürüttü. Tüm engellere rağmen, korkusuzca aydınlatma görevini yerine getirdi. Emeği ile kirli planları deşifre etti. 3 Mart’ta KDP ve AKP’ye bağlı çete grupları Xanesor’a saldırdığı zaman da Nujiyan gerçekleri göstermek için oradaydı. Silahı kamerası ve fotoğraf makinesiydi. Saldırganlar da bu silahların ne kadar tehlikeli olduğunu biliyordu. O; kadınların, çocukların ve tüm Êzidî halkının sesiydi. Tüm dünya o ve arkadaşları sayesinde 73. Fermanı öğrendi, barbarların gerçek yüzünü öğrendi. Bu yüzden de doğrudan hedef alındı. Namertlerin silahı ile ağır yaralandı ve 19 gün sonra da yaşamını yitirdi.

'OYUNU BOŞA ÇIKARDI'

İyi biliyoruz ki; karanlık güçler ve uşakları gerçeklerden korkuyor ve karanlığın bölge üzerinden kalkmasını istemiyor. Maskelerinin düşmesini ve halkın bunu görmesini istemiyorlar. Maskeleri düştüğünde, iktidarları, işgalcilikleri ve zorbalıkları da sona erecek. Bu yüzden de en başta gazetecilere saldırmaları manidardır. Nujiyan’ın hedef alınması da Ezidxan’ın işgalinden ve Êzidî halkının katledilmesinden farklı değildir. En son saldırı, 73. Fermanın bir parçasıydı. Bunu tamamlamak istediler. Aynı zamanda halkımızı çetelere saldırıyormuş gibi göstermek istediler. Ancak Nujiyan ve arkadaşlarının çektiği video ve fotoğraflar, yaptıkları haberler oyunlarını boşa çıkardı.

Bu inançla Nujiyan Erhan’ın şehadeti önünde eğiliyoruz ve emeklerinin asla unutulmayacağını belirtiyor, anısını mücadelemizde yaşatacağımızı söylüyoruz. Tekrar Nujiyan’ın ailesine ve tüm Özgür Basın çalışanlarına başsağlığı diliyoruz.”