Ölümle tehdit edilen Alevi gence koruma yok

‘İslam’ ibaresini kimliğinden çıkarttığı için üç kez mektupla tehdit edilen ve evi işaretlenen Alevi gence istemesine rağmen, bir aydır devlet koruması verilmiyor.

‘İslam’ ibaresini kimliğinden çıkarttığı için üç kez mektupla tehdit edilen ve evi işaretlenen Alevi gence istemesine rağmen, bir aydır devlet koruması verilmiyor.

‘İslam’ ibaresini kimliğinden çıkarttığı gerekçesiyle tehdit edilen ve evi işaretlendiği için devletten koruma talep eden E.F isimli Adıyamanlı Alevi genç, kaderine terk edildi. Parmak izlerinin teşhis edilmesi için polise verdiği tehdit mektubu incelenmezken, devletten talep ettiği koruma da 1 aydır verilmedi. Konu hakkında ANF’ye konuşan E.F, “Can güvenliğim yok” dedi ve başına gelebilecek her olumsuzluktan devletin sorumlu olacağını vurguladı.

Kimliğinden ‘İslam’ ibaresini çıkarttığı için üç kez Arapça ve Türkçe “Kanınız bize mubahtır” yazılı tehdit mektubu alan ve evi işaretlenen E.F isimli Alevi gence, devletten talep ettiği koruma bir aydır tahsis edilmiyor. İlk tehdit mektubunu 2014 Aralık sonunda ailesiyle birlikte oturduğu Adıyaman, Esentepe mahallesinde alan E.F, ilk etapta bunu önemsemese de, 18 Mayıs 2015 tarihinde tekrar aynı içerikli mektubu kapısına bırakılması üzerine İHD Adıyaman Şubesi’ne başvurdu. Başvurusunu yaptığı saatlerde oturdukları binada kapısının işaretlendiğine dikkat çeken E.F, İHD aracılığıyla Adıyaman Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunarak koruma talep etti. E.F, bu tehditlerin duyulması üzerine Adıyaman Emniyet Müdürlüğüne bağlı Terörle Mücadele ekiplerinin çalıştığı iş yerine gelip ifadesini almak üzere kendisini Emniyet Müdürlüğüne götürdüğünü söyledi.

POLİS ARAMASINDAN SONRA YENİ MEKTUP

Bu psikolojiden kurtulmak için bir süreliğine Antep’te yaşayan dayısının yanına giden E.F, ifadesi alınmasına rağmen Adıyaman Emniyet Müdürlüğü tarafından tekrar arandığını belirterek, “Arayan polis ifademin alınması için emniyet müdürlüğüne gelmem gerektiğini söyledi. İfademi zaten verdiğimi ve Antep’te bulunduğumu belirttiğim zaman ise, Antep’te ikamet ettiğim adresi ve telefonu aldı. Aynı günlerde dedesi vefat ettiği için dayım ile birlikte Adıyaman’a gittim, ancak dönüşte bu kez dayımın kapısına bırakılmış aynı içerikli bir tehdit mektubu daha aldım” dedi.

Mektubu parmak izi incelemesi talebiyle Şahinbey Polis Merkezi Amirliğine götüren E.F, ancak aradan yaklaşık bir ay geçmesine rağmen soruşturmada hiçbir ilerleme olmadığı gibi kendisine koruma da tahsis edilmediğini vurguladı. Son çare olarak Meclis’e giden ve HDP milletvekillilerin danışmanlarıyla görüşen E.F, “Bir parmak izi tespit etmek bu kadar mı zor, yoksa işlerine mi gelmiyor?” diye sordu. Can güvenliğinin olmadığını ve sokakta artık tek başına gezemez duruma geldiğini ifade eden E.F, “Devletin böyle duyarsız davranması normal değil. Eğer başıma bir şey gelirse bunun sorumlusu bir aydır harekete geçmeyen devlet olacak” dedi.