Önder: Direnmek onurdur, mücadelemizi hiç bırakmayacağız

HDP Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, "Direnmek onurdur. Bir fezleke daha açsınlar. demokratik, özgürlükçü bir ülke mücadelemizi hiç bırakmayacağız" dedi.

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, tutulduğu Edirne Cezaevi’nden SEGBİS yoluyla, Ankara'da hakkında görülen bir davanın duruşmasına bağlandı.

HDP Ankara Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, duruşmanın ardından şu değerlendirmeleri yaptı:

"Dosyalara bakıyoruz, aslı astarı yok. Altı yalan, üstü yalan. Dosyaların içeriğinde suç sayılabilecek hiçbir şeye rastlanılamadı. Hepsi zorlama. Üstelik bu fezlekeyi düzenleyen savcıların çoğu ya ihraç edilmiş ya cezaevindeler. Ucu kendilerine dokununca "gayrı meşru" dedikleri savcıların hazırladığı bu fezlekelerle, hukukta kara leke oluşturmakta beis görmüyorlar. 

Bugün Demirtaş, Cumhurbaşkanı'na hakaret suçlamasıyla bu duruşmaya katıldı. Devlet Bahçeli, 7 Haziran seçimi öncesi bütün kampanyasını hırsızlık söylemine oturtmuştu. “Hırsızlardan hesap soracağız” vurgusu yapmadığı konuşması yoktu. Daha sonra, Saray’la geliştirdikleri ilişki üzerine Sayın Demirtaş “Hem hırsız diyorsun, hem sarayına gidiyorsun. Ne oldu”  kabilinden bir açıklama yaptı. İlginç olan şu; ne Erdoğan, Bahçeli hakkında bir başvuruda bulunmuş, ne de herhangi bir savcılık işlem başlatmış. Ama Demirtaş hakkında fezleke düzenlenmiş. 

İşte buraya bakıp, fezlekelerin mantığı ve bu siyasi operasyonların içeriği hakkında bilgi edinmek mümkün.

'AKP BAZI VEKİLLERİNE ULAŞAMIYOR!'

Hükümet kendi telaşına düşmüş. AKP kulislerinde konuşulduğuna göre, bazı milletvekillerine ulaşılamıyor. El birliğiyle getirmek istedikleri başkanlığı daha getiremeden, kendi içlerinden bir sürü sıkıntı yaşamaya başladılar. Bütün bunlara rağmen demokratik, özgürlükçü bir ülke mücadelemizi hiç bırakmayacağımızı bir kez daha ifade ediyorum. Hakları gasp edilen siyasetçilerimize özgürlükleri derhal iade edilmelidir."

Önder, basın emekçilerinin sorularını da yanıtladı. Önder, hakkında 40 yıl hapis istenmesinin hatırlatılması üzerine, "Direnmek onurdur. Bir fezleke daha açsınlar" dedi.

'DEKLARASYON EN ONURLU ÇABALARDAN BİRİYDİ'

Önder, şöyle konuştu: "Hakkımızdaki psikolojik harp malzemelerinin gücü 3-5 aydır. Ondan sonra herkes sormaya başlayacak, 'ya neydi bu başımıza gelen' diye. Bu bizim başımıza ilk gelen ya da en kötü gelen hadise değil ama topluma kötü mal oluyor. Ben İmralı Heyeti'nin başından beri içindeydim. Dolmabahçe Deklarasyonu var, bunu nasıl sileceksiniz? Kaç mecradan sileceksiniz? Hükümetin iki bakanıyla birlikte oturduk, bir deklarasyon okuduk. Dolmabahçe Deklarasyonu orada duruyor ve bu ülkenin demokrasi çabasındaki en onurlu çabalarından birisidir."