‘Önderliğe özgürlük’ yürüyüşü sürüyor

Urfa’dan Amara’ya “Önderliğe özgürlük” şiarıyla başlayan yürüyüşün ikinci gününde 35 kilometre yüründü. Kortej Arat Dağı eteklerinde dinlenmeye çekilirken, Adıyaman’dan başlatılan yürüyüşte ise 50 kilometre yol kat edildi.

Urfa’dan Amara’ya “Önderliğe özgürlük” şiarıyla başlayan yürüyüşün ikinci gününde 35 kilometre yüründü. Kortej Arat Dağı eteklerinde dinlenmeye çekilirken, Adıyaman’dan başlatılan yürüyüşte ise 50 kilometre yol kat edildi. 

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın doğum günü dolayısıyla Urfa’dan Halfeti ilçesine bağlı Amara köyünde düzenlenecek kutlamalara katılmak amacıyla, “Önderliğe özgürlük” şiarıyla dün Urfa’dan başlatılan yürüyüş kolu, Birecik’e bağlı Arat Dağı'ndaki Almaşar köyüne vardı. Sabah saatlerinde Aligör’den yola çıkan yürüyüşçüler, yürüyüş güzergâhında bulunan köylüler tarafından alkış ve sloganlarla karşılandı. Araç şoförlerinin korna ve zafer işaretleriyle destek verdiği yürüyüşçüler, yağan yağmura aldırış etmeden coşkulu bir şekilde yürüyüşünü sürdürdü. Yürüyüşçüler geceleyecekleri Arat Dağı’ndaki Almaşar köyü yakınına gelen grup, davul zurna ile karşılandı. 

Bugün 35 kilometre yol yürüyen grup, geceyi geçireceği Arat Dağı eteklerinde kurulan çadırlara geçerek bir süre dinlendi. Daha sonra akşam yemeği yiyen yürüyüşçüler, ezgiler eşliğinde halaya durdu. Yürüyüş yarın sabahın ilk saatlerinde Birecik’e doğru sürecek. 

Aynı amaçla Adıyaman’dan başlatılan yürüyüşte ise kitle merkeze bağlı Çakal ve Ürgüç köylerinde “Bijî Serok Apo”, “Rojbuna te piroz be Seroke me” sloganları ile karşılandı. Öcalan’ın posterlerinin olduğu flamaları taşıyan yürüyüşçüler, Doyuran köyünde öğle yemeği yedikten sonra, slogan ve zılgıtlar ile yürüyüşe devam etti. Yoldan geçen araçların korna çalarak ve zafer işareti yaparak destek verdiği görülürken, Amara yolcuları 50 kilometrelik yolun ardından gece konaklayacakları Kuyulu (Turuş) köyüne vardı. Köyde, “Bijî Serok Apo” sloganıyla karşılanan yürüyüşçüler adına açıklama yapan DBP İl Eş Başkan Yardımcısı Zeynal Aydın, “Türkiye barışının mimarı Sayın Abdullah Öcalan özgürleşmeden barış sağlanamaz. Önderliğimizin özgürlüğü Kürt halkının özgürlüğüdür. Kürt halkının özgürlüğü için yürüyoruz. Bu gece Turuş köyünde kalacak sabahın ilk ışıkları ile yola düşeceğiz” dedi. 

Adıyaman yürüyüş kolu, yarın Kavşid, Sam, Kerçewan, Turnus, Tutluk, Kargoli, Kosar, Arpetin ve Gogan köylerinin olduğu güzergahtan yola devam edecek.