Orhan Yılmazkaya anıldı

Devrimci Karargah savaşçıları yaşamını yitirilişinin yıldönümünde Orhan Yılmazkaya’yı Medya Savunma Alanlarında yaptıkları bir törenle andı.

Devrimci Karargah savaşçıları yaşamını yitirilişinin yıldönümünde Orhan Yılmazkaya’yı Medya Savunma Alanlarında yaptıkları bir törenle andı.

İstanbul Bostancı’da 6 yıl önce yaşamını yitiren Orhan Yılmazkaya Devrimci Karargah savaşçıları tarafından Medya Savunma Alanlarında yapılan bir törenle anıldı.

Bir dakikalık saygı duruşu ile başlayan anmada, İstanbul Bostancı’da yaşamını yitiren OrhanYılmazkaya’nın destansı bir direniş sergilediği belirtildi.

Anmada yapılan konuşmada,”Bu gün Medya Savuma Alanlarında Komutanımız Orhan Yılmazkaya yoldaşı anmak için toplandık. Tam 6 yıl önce yoldaşımız bostancıda şehit düştü. Orhan yoldaşımız ‘ Ya bir yol bulacağız ya bir yol açacağız’ şiarıyla özgür Kürdistan topraklarında, Medya Savuma Alanlarında yer aldı. Burada askeri ve ideolojik eğitimini tamamladıktan sonra Türkiye metropollerinde devrimci mücadeleyi geliştirmek, büyütmek ve işçi emekçilerin kurtuluşunu sağlamak için mücadele alanında yer aldı. Komutanımız Denizlerin, Mahirlerin, İboların, Mazlumların bayrağını devir alarak teslim olmayan bir feda kuşağına layık olmaya çalıştı. Bostancı’daki direnişi ile bunun herkese dosta ve düşmana göstermiş oldu. 2009 yılında Bostancıdaki destansı direnişi sayesinde, 1 Mayıs alanında devrimci gençler Taksim meydanını zapt ettiler ve düşmana büyük bir korku saldılar. Bu günde önümüzde bir 1 Mayıs yaklaşıyor, Taksim düşman tarafından yasaklanmaya çalışılıyor. Biz biliyoruz ki Türkiyeli devrimciler olarak yoldaşlarımız, işçiler emekçiler Yılmazkayacı bir çizgiyle Taksimi zapt edecekler. Ve tüm alanları özgürleştirecekler. Buradan herkese başarılar diliyoruz” denildi.