Paylan'a saldırarak halklara mesaj verdiler'

Asuri, Süryani, Keldani kurumları HDP'li Garo Paylan'a dönük ırkçı uygulamalara tepki göstererek, halklara mesaj verilmek istendiğini kaydetti. Kurumlar, AKP'nin ırkçı ve dini istismar eden uygulamalarına karşı referandumda 'hayır' demeye çağırdı.

Mezopotamya Halk Kongresi, Mezopotamya Özgürlük Partisi, Mezopotamya Kültür Centrum, Mezopotamya Dayanışma Derneği, Meclis'te HDP Milletvekili Garo Paylan'a dönük ırkçı uygulamaya ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Paylan'ın soykırımdan söz etmesine tahammül edilmediğinin hatırlatıldığı açıklamada, "Paylan şahsında halklarımıza verilmek istenen mesaj; gerçekleri dille getirmeyin, eğer getirirseniz sonuçlarına katlanırsınız! Türk devleti insanlığa karşı, lanetli bir suç işlememişse, bu kadar tepki göstermez ve dünya kamuoyu gözü önünde bu şekilde Sayın Garo Paylan’a sözlü saldırmazdı. Türk devleti ciddi bir korku, telaş ve paranoya içindedir. Tüm halklara, sosyalistlere ve demokratlara karşı yüz yıldır suç işliyor, bu suçlarla yüzleşmekten çekiniyor, çekindikçe daha fazla suçlar bataklığına giriyor" denildi.

'DİKTATÖRLÜĞE, BAŞKANLIĞA HAYIR!'

Paylan'la dayanışma mesajının verildiği açıklamada, şunlar da kaydedildi:

"Bu vesile ile Asuri/Süryani/Keldani halkına çağrımız; Türkiye’yi kendi hanedanı gibi kullanan, hırsızlıkla nam salan, halife hayallerine kapılan, IŞİD ahlaksız çetesine destek sunan, her gün insanların Irak, Suriye ve Kürdistan’da ölmesine neden olan, 2016 yılında öz yönetim ilanlarıyla Kürt halkına soykırım uygulayan, demokrasi zihniyetini ortadan kaldıran, yerine İslamcı faşist Türk devlet zihniyetini topluma zorla dayatan, kadın, çocuk, ahlak ve insanlık düşmanı olan İslamcı faşist diktatör, Başkanlık sistemine 'hayır' diyelim!"