PKK’li Budak’ın taziyesine kitlesel ziyaret

1996’da Sivas’ın Divriği ilçesine bağlı Maltepe köyünde 29 arkadaşı ile beraber çıkan çatışmada yaşamını yitiren PKK’li M. Ali Budak (Agit) için MEYA-DER Kızıltepe Temsilciliği tarafından Mahallesi Şehydavut Yalçınkaya halk evinde taziye kuruldu.

1996’da Sivas’ın Divriği ilçesine bağlı Maltepe köyünde 29 arkadaşı ile beraber çıkan çatışmada yaşamını yitirdiği açıklanan PKK’li M. Ali Budak (Agit) için MEYA-DER Kızıltepe Temsilciliği tarafından Mahallesi Şehydavut Yalçınkaya halk evinde taziye kuruldu.

PKK’li M. Ali Budak (Agit) için Şeyhdavut Yalçınkaya Halkevi’nde kurulan taziye çadırına gerçekleşen kitlesel yürüyüşe, HDP Mardin Milletvekilli Gülser Yıldırım, HDP eş başkanı Musa Alkan, Kızıltepe Belediye Eş Başkanları İsmail Ası, Leyla Salman, DBP, HDP ilçe eş başkanları, belediye meclis üyeleri, barış anneleri inisiyatifi yanı sıra yüzlerce kişi katıldı.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan ve PKK’li Budak (Agit) fotoğraflarının taşındığı yürüyüşte, "Şehit namirin", "Bijî Serok Apo" ve sloganları atıldı. Yürüyüşün arından taziye çadırına ulaşan kitleyi Budak ailesi zılgıtlarla karşıladı.

Okunan duaların ardından saygı duruşunda bulunuldu. Daha sonra konuşan MEYA-DER İlçe yöneticisi Halil Tuğuç, “Bütün şehitlerimiz Kürdistan şehitleridir. Buradan söz veriyoruz onlara onların mücadelesini sonuna kadar sahip çıkacağız” dedi.

Ardından konuşan PKK'li Budak’ın annesi Xane Budak, "Agit sadece benim oğlum değil tüm Kürdistan’ın evladıdır. Ben de tüm Kürdistan şehitlerin annesiyim. Sayın Öcalan’ın ve tüm Kürt halkın başı sağ olsun” diye konuştu.

PKK'li Budak’ın kardeşi M.Emin Budak şunları belirtti: “Bugün burada şehidinizi yalnız bırakmadığınız için teşekkür ediyorum. Kardeşim ve yirmi dokuz arkadaşı Sivas Divriği ilçesi Maltepe köyünde 3 gün boyunca çatışma girdi ve kullandıkları kimyasal silahlarla şehit olmuştur. Biz sonuna kadar şehitlerimizin arkasında ve mücadelesinde olacağız.”

Konuşmaların ardından taziye ziyaretinde bulunanlara ikramlarda bulunuldu.