Polat: Bir bakan hatırına gazeteciler kurban ediliyor

Gazeteci Fatih Polat, Ömer Çelik, Mahir Kanaat ve Tuncay Öğreten’in tutuklanmış olmasının, devletin bir bakan hatırına gazetecileri nasıl kurban ettiğinin bir göstergesi olduğuna işaret etti.

ANF’ye konuşan Polat, tutuklanan gazetecilerin hiçbirinin tutuklanmayı hakketmediğini vurgulayarak, “Biz meslektaşlarımızın hem sonuna kadar takipçisi hem de sesi, soluğu olmaya devam edeceğiz” dedi.

Kapatılan Dicle Haber Ajansı haber Müdürü Ömer Çelik, Diken Muhabiri Tuncay Öğreten ve BirGün Gazetesi çalışanı Mahir Kanaat’ın tutuklanmasına yönelik tepkiler büyüyor. Çelik, Kanaat ve Öğreten tutuklanmadan hemen önce gören Evrensel Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Fatih Polat, tutuklama kararının büyük bir hukuksuzluğun devamı olduğunu vurguladı. Çelik, Kanaat ve Öğreten’in tutuklanmasıyla Türkiye cezaevlerinde gazeteci sayısının 149’a yükseldiğine dikkat çeken Polat, “Bu utanç verici bir tablo” dedi.

Üç gazeteciye yöneltilen suçlamaların hiçbirinin somut delilere dayanmadığına; tamamen Berat Albayrak’ın ortaya çıkan mailleriyle ilişkili olduğuna işaret eden Polat, “Tutuklama kararı aslında devletin bir bakanın hatırına gazetecilerin nasıl kurban ettiğinin bir göstergesi” diye konuştu.

‘MESLEKTAŞLARIMIZIN SESİ, SOLUĞU OLACAĞIZ’

Ömer, Mahir ve Tuncay ile onur duyduğunu ifade eden Polat, serbest bırakılan diğer üç gazeteci için çok mutlu olsa da buruk bir sevinç yaşadığını belirtti. Gazetecinin temel görevinin sorgulamak olduğunu hatırlatan Polat, bu keyfi tutuklamaların sorgulayan gazetecilere geri adım attırmayacağını kaydetti. Polat, gazeteciler olarak mesleklerine sonuna kadar sahip çıkacaklarını altını çizdi. Tüm meslektaşlarının serbest bırakılması için mücadeleyi sürdüreceklerini; bu haksız tutuklamaları her mecrada anlatacaklarını belirten Polat, “Mesleğini yaptığı için hiçbir gazeteci tutuklanmayı hakketmiyor. Biz meslektaşlarımızın sonuna kadar hem takipçisi hem sesi soluğu olmaya devam edeceğiz” dedi.