Polis Newroz baskını yapıyor: 18 gözaltı var

Ankara ve Van’da Newroz kutlamasına katıldıkları ve "yasadışı bayrak ve flamalar" açtıkları gerekçesi ile evleri basan Türk polisi çok sayıda kişiyi gözaltına aldı

Siyasi soykırım operasyonları kapsamında Ankara ve Van’da Newroz kutlamasına katıldıkları ve "yasadışı bayrak ve flamalar" açtıkları gerekçesi ile evleri basan Türk polisi çok sayıda kişiyi gözaltına aldı.

Polis sabahın erken saatlerinde Newroz kutlamasına katılan öğrencilerin evlerine baskın düzenledi. Öğrenci evlerini didik didik arayan polis aralarında Muhammed Kaya, Turabi Demirci, Dilan Esna Aycan, Serkan Üstün isimli öğrencilerinde bulunduğu 12 öğrenciyi gözaltına aldı. Polisin arama kararında 15 kişinin isminin geçtiği belirtildi.

Gözaltına alınan öğrencilerin Ankara Emniyet mMdürlüğüne götürüldüğü öğrenildi.

'ÖCALAN SİYASİ İRADEMİZDİR' SÖYLEMİNE TUTUKLAMA

Van’da yaşanan polis baskınlarında da Bahçesaray'da gözaltına alınan 6 kişiden Mithat Mercimek, Newroz kutlamasında PKK Lideri Abdullah Öcalan'ın posterini taşıdığı için tutuklandı.

Van'ın Bahçesaray ilçesinde dün sabah saatlerinde gözaltına alınan 6 kişi, emniyetteki işlemlerin ardından İlçe Adliyesi'ne sevk edildi. Savcılık, Newroz kutlamasında taşıdıkları posterleri gerekçe göstererek, 6 kişinin "Örgüt propagandası yapmak" iddiasıyla tutuklanmasını talep etti.

Mahkemeye sevk edilenlerden 5'i serbest bırakılırken, Mithat Mercimek ise tutuklandı. Mercimek'in mahkeme hakiminin PKK Lideri Abdullah Öcalan'a yönelik "Terörist başı" söylemine tepki göstererek, "Öcalan siyasi irademizdir" dediği için tutuklandığı öğrenildi.

Mercimek, Van F Tipi Kapalı Cezaevi'ne gönderildi.