PYD Köln'de halk toplantısı yaptı

Köln'de düzenlenen halk toplantısına katılan PYD temsilcisi, "Dünyaya Kürtleri hesaba katmayacakları bir Suriye projesi hayata geçiremeyeceklerini gösterdik" diyerek, Kobanê'nin yeniden inşa çalışmaları için de destek istedi.

PYD Avrupa örgütü Almanya'nın Köln kentindeki Demokratik Kürt Toplum Merkezinde Rojavalı Kürtlerin katılımıyla bir halk toplantısı düzenledi. 
Toplantıda konuşan PYD temsilcisi, Rojava Devrimi'nin dünya genelindeki etkisi, PYD'nin Rojava içinde ve dışındaki durumu ile çalışmaları üzerine bilgi verdi.
Devrimden önce dünyanın sadece Kuzey ve Güney Kürtlerini  tanıdığını, verilen bedellerle şu an bütün dünyanın Rojava Kürtlerini tanıdığını söyleyen PYD temsilcisi, şunları belirtti:
"Suriye savaşı başladığında Öz Savunma Birlikleri şeklinde örgütlendik. Anadilde kurslar ve hizmet binaları açtık. Daha sonra verilen mücadele ile Öz Savunma Birlikleri YPG'ye, Kürtçe kursları akademilere ve üniversitelere, hizmet binaları da belediyelere dönüştü."

'BİZSİZ KÜÇÜK BİR DEĞİŞİKLİK BİLE YAPAMAZLAR'

PYD temsilcisi, önemli askeri mesajların verildiğini, Baas rejiminin ve Özgür Suriye Ordusu'nun Rojava'ya girmelerinin önlendiğini söyledi. "Dünyaya Kürtleri hesaba katmayacakları bir Suriye projesi hayata geçiremeyeceklerini gösterdik" diyen temsilci, konuşmasını şöyle sürdürdü:
"Şimdi küçük bir değişikliği bile bizsiz yapamazlar. Bugün Amerika da dahil 40 ülke bizimle koordineli bir şekilde DAİŞ'e karşı savaşıyor. Kobanê yıkıldı. 600 şehit verdik. 1500 yaralımız var. Ama  verilen bu bedeller sonucunda Kürtleri dünya gündemine oturttuk."

'YENİDEN İNŞA İÇİN HERKES ÇABA İÇİNDE OLMALI'

Avrupa'da ve dünyada yaklaşık 50 ülkede çok iyi bir diplomasi çalışması yürüttüklerini belirten Temsilci, Kobanê'nin yeniden inşa edilmesi için herkesin çaba sahibi olması gerektiğini söyledi, yine Avrupa çalışmalarında gençlerin ve kadınların daha yoğun katılımı istedi.
PYD temsilcisi, Rojava'daki halklar ve inançlara ilişkin de şu değerlendirmede bulundu: "Rojava'da önce siyasi birlik sağlandı. Kürtler ve diğer halklar ve inançlar siyasette birleşti. Bu olmasaydı halkları ve inançları birbirine karşı savaştırırlardı."
Toplantı, soru-cevap bölümünün ardından sona erdi.
 

...