Rakka’nın Suweydiyê beldesi özgürleştirildi

Rakka’nın batısında DAIŞ’ın lojistik, güç takviyesi ve bomba yüklü araçlarının hazırlandığı Suweydiyê Kebîra kasabası özgürleştirildi.

Fırat’ın Gazabı Eylem Odası’nın Rekka’nın batısını özgürleştirmek için 10 Aralık 2016’da başlattığı, Fırat’ın Gazabı Hamlesi’nin ikinci aşaması devam ediyor. Dün (21 Ocak) sabah saatlerinde Suweydiyê Kebîra (Büyük Suweydiye) kasabasında başlayan çatışmalar, bugün de devam etti.

Operasyon bölgesindeki muhabirlerimiz; dünden bu yana devam eden ve şiddeti artarak sabah saatlerine kadar devam eden çatışmalarda, kasabanın Fırat Nehri’ne bakan güneybatı mahallelerinin de çetelerden temizlendiğini aktararak, saat 10.25 sularında Suweydiyê Kebîra’nın tamamen özgürleştirildiğini belirtti.

Kasabada yaşanan çatışmalarda çetelere ait bir tank, bir obüs topu, bomba yüklü bir araç ile bir havan topu bataryası imha edilirken, en az 85 DAIŞ çetesinin de öldürüldüğü belirtildi.

Öte yandan ağır darbe alan çetelere ait yüklü miktarda cephane de savaşçıların eline geçti.

Savaşçıların kasabada arama tarama faaliyeti başlattığı kaydedildi. DAIŞ çeteleri hamle boyunca bomba yüklü araçların tamamının hazırlandığı ve çete takviyesinin yapıldığı Suweydiyê Kebîra’nın alınmasıyla, çetelere büyük bir darbe daha vurulmuş oldu.