Rotterdam’da seçim toplantısı

Hollanda’nın Rotterdam kentinde Demokratik Kürt Toplum Merkezi’nde HDP ile seçim dayanışması toplantısı yapıldı.

Hollanda’nın Rotterdam kentinde Demokratik Kürt Toplum Merkezi’nde HDP ile seçim dayanışması toplantısı yapıldı. Toplantıda 7 Haziran’daki seçimler için yapılan çalışmalar gözden geçirildi ve seçimlere kadar çalışmaların aralıksız sürdürülmesi gerektiği vurgulandı.

Hollanda Demokratik Kürt Toplum Konseyi Eşbaşkanı Aliye Varto ile Konsey üyesi Şervan Çewlik ve MLKP temsilcisinin katıldığı toplantıda yapılan konuşmalarda 7 Haziran seçimlerinin Türkiye ve Kürdistan’ın kaderini değiştirecek nitelikte olduğu vurgulandı.

MLKP temsilcisi konuşmasında, ‘ezilen, sömürülen toplumlar için bu seçimlerin belirleyici rolü olduğunu belirterek, “Her oy yarınımızı belirliyor. Barajı aşıyoruz rehavetine kapılmayalım’’ dedi.

Türkiye’de kadın sorununa değinen MLKP temsilcisi, AKP’nin hiçleştirici bir politika ile kadınları köleleştirdiğini vurguladı ve, ‘’Günde 5 kadın ölüyor kadına dönük şiddet arttı. Kürtajla kadının bedeni üzerinde söz hakkını kendinde bulan anlayışa karşı tek alternatif HDP’dir. O açıdan kadınların bu seçimde ağırlığını koyması gerekir’’ dedi.

Hollanda Demokratik Kürt Toplum Konseyi Eşbaşkanı Aliye Varto ise konuşmasında şunları belirtti: “Seçimler için hepinizin çalıştığını biliyorum. 7 Haziran’dan sonra siyasi atmosfer değişecek. Bunu AKP bildiği için pravakosyon yapıyor. HDP, bütün güçleri bir araya getirmeyi başarabildi. Bu her siyasetin başarabildiği bir şey değil.’’

AKP’ye oy veren Kürtlere yönelik seçim çalışmalarının hızlandırılması gerektiğine dikkat çeken Aliye Varto, ‘IŞİD gibi bir belanın Türkiye’ye bulaşmasını istemeyen CHP’lilerin de HDP’ye oy vermesi’ çağrısında bulundu.

Konsey üyesi Şervan Çewlik de seçimlerden AKP’nin güçlü çıkması sonucu savaşın derinleşebileceğine işaret etti. ‘’Eğer barajı geçemezsek imha-inkar politikası yeniden devreye girer’’ diyen Çevlik konuşmasında şunları söyledi: ‘’Mevcut durumda seçim AKP ile HDP arasında geçecektir. Bu saatten sonra gerilememiz mümkün değil ama başarıyı büyütmek gerek. Tarihi bir görev ile karşı karşıyayız. Herkes 10 oy getirirse barajları yıkarız. 24 saat gündemimizde seçim olmalı. Seçmenin oy verme imkanlarını kolaylaştırmak için ulaşımlatını sağlamak için araç gereç teknik ne gerekiyorsa yapacağız. Seçim komisyonlarında yer almayanlar yer alsınlar.  Seçimlere çok kısa bir süre kaldı bu kısa süremizi iyi değerlendirmeliyiz. Rojava Kobane gibi bir direniş var HDP’nin arkasında. HDP bileşenleri HDP’yi büyük bir umut haline getiriyor. Barajı aşarak bir cephe oluşturulmalı. HDP dayanışma geceleri 3 Mayıs ve 25 Nisan’da burada yapılacak. Herkesten katılım bekliyoruz’’ dedi.