GÖRÜNTÜLÜ

Rusya’da yaşayan Kürdistanlılar 15 Şubat’ı kınadı

Rusya’da yaşayan Kürdistanlılar, yıl dönümü vesilesiyle 15 Şubat Komplosu'nu kınadı.

Rusya Federasyonu'na bağılı Adıgey Özerk Cumhuriyeti ve Tambov kentinde yaşayan Kürdistanlılar, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın uluslararası komployla Türk devletine teslim edilişinin yıl dönümü olan 15 Şubat'ı protesto etti.

Adıgey Kürt Kültür Otonomisi-Agıri ve Krasnadar Kürt Kadın Organizasyonu-Beritan'ın ortak düzenlediği yürüyüşe çok sayıda Kürdistanlı ve dostu katıldı.  Bolo Kültür Kulübü önünde toplanan kitle, “Siyasi soykırıma hayır”, “Kürdistan tarihinde Şubat kara bir aydır”, “Önderliğimize uzanan eller kırılsın” yazılı pankartlar ile Öcalan’ın posterleri ve PKK, KCK, PAJK bayraklarıyla Kürt Kültür Otonomisi'ne kadar yürüdü. 

Burada Adıgey Kürt Kültür Otonomisi Yönetimi adına açıklamayı Fatma Arin okudu. Okunan açıklamadan sonra bir araya gelen kalabalık “Bijî Serok Apo”, “Bê Serok jiyan nabe” ve “Kahrolsun Uluslararası Komplo” sloganları atarak dağıldı. 

TAMBOV

Tambov kentine bağlı Pervomaysk ilçesinde yaşayan Kürdistanlılar da 15 Şubat Komplosu'na karşı bir araya geldi. Kürt Kültür Merkezi önünde buluşan Kürdistanlılara Tambov Halk Meclisi Yönetim Üyesi Medya Botan bir konuşma yaptı. 

Botan şunları ifade etti: "Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan Kürtlere nasıl mücadele edileceğini ve artık Kürtlerin haksızlığa karşı boyun eğmeyeceğini öğretti. PKK hareketi öncesinde dünyada Kürtleri tanıyan ve Kürt halkının tarihini, kültürünü ve dilini bilen faklı halklar yoktu. Ama Önderliğimiz sayesinde PKK hareketinin yürüttüğü mücadele ve Kürt halkının sergilediği direniş tüm ezilen halklar için bir umut olmuştur. Bu bakımdan Kürtlerin bu başarısını durdurmak ve PKK hareketini tasfiye etmek için 1999 yılında uluslararası bir komployla Önderliğimiz esir alınmış ve Türk devletine verilmiştir. Bu bakımdan 15 Şubat Kürdistan tarihine kara bir gün olarak anılacaktır ve Kürtler bugünü asla unutmayacağı gibi, bu komploda rolü olan güçleri de asla affetmeyecektir."