Sarıyıldız: 'Hayır' çıkarsa iflas edecekler!

Almanya Aaachen'daki Newroz kutlamasında konuşan HDP'li Sarıyıldız, "Biz sandıktan 'Hayır'ı çıkartırsak, sistem her zamankinden daha zayıf iflas edecekler. Onun için herkes iyi çalışmalı, sandık başına gidilmeli" dedi.

Almanya'nın Aachen kentinde Kürt Halk Evi tarafından Newroz gecesi düzenlendi.  Gecenin düzenlendiği salona Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın ve Newroz şehitlerinin fotoğrafları asıldı. Geceye 600'ü aşkın Kürdistanlı katıldı.

HDP Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız'ın yanı sıra Hozan Seyitxan, Bülent Turan, Hozan Kawa, Koma Arin, Koma Dêngê Xwezaye ve Dj Agit de etkinliğe katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Aachen Kürt Halk Evi eş başkanları Ali Şer ve Behice Yumuşak Kürdistan halkının Newroz'unu kutladı.

Sarıyıldız da şunları söyledi: "Son iki yıldır Türkiye hükümeti Kuzey Kürtdistan'da taş taş üstünde bırakmayacak şekilde saldırıyor. Kürdistan kentleri bombalanarak yıkıldı, binlerce insanımız ve halkın vekillerini zindanlara koydular. Binlerce insanımızı katlettiler. Türkiye hükümeti artık Kürtlere diz çöktürdüğünü sanıyordu. Peki ne oldu Newroz'da; başta Nusaybin'de, Cizre'de, Botan'da, Amed'de, Kürdistan'ın her yerinde milyonlarca insan ayağa kalktı. Kürdistan budur, mücadele budur, direniş budur. Referandumda 'Evet' çıkarsa şimdikinden beter bir şekilde Kürt halkına saldıracaklar, onun için iyi çalışmamız lazım; kimse sıradan yaklaşmamalıdır. Biz sandıktan 'Hayır'ı çıkartırsak, sistem her zamankinden daha zayıf iflas edecekler. Onun için herkes iyi çalışmalı, sandık başına gidilmeli. Komşumuzu bilgilendirelim, herkesin mutlaka sandığa gitmesini sağlayalım."

27 MART'TAN 9 NİSAN'A KADAR

Aachen Hayır Platformu adına söz alan Şafak Deniz İldan da, oy verme işleminin 27 Mart'ta başlayıp 9 Nisan'a kadar devam edeceğini, herkesin sandık başına gidip Hayır oyunu kullanması gerektiğini belirtti. İldan, Konsolosluğa gitmek için otobüslerin tutulduğunu, bunun yanı sıra yurtseverlerin de arabalarıyla hazırda olması ve halkı sandık başına taşıması gerektiğini kaydetti.

Konuşmaların ardından Amele Can ve Remo Can'ın referanduma ilişkin hazırladıkları tiyatro gösterimi yapıldı.