Şengal’de 30 çete öldürüldü

Güney Kürdistan’ın Şengal kentinde DAİŞ çetelerinin saldırılarına gerillaların eylemlerle şiddetli karşılık verdiği ve yaşanan çatışmalarda en az 30 çetenin öldürüldüğü bildirildi.

HPG Şengal Komutanlığı ve YBŞ Genel Komutanlığı, Şengal’de bu sabah saatlerinde DAİŞ çeteleri tarafından iki intihar bombacısı ve üç bomba yüklü araçla bir saldırı gerçekleştirilmek istendiğini ancak bu saldırının gerilla güçlerinin müdahalesiyle boşa çıkarıldığını açıkladı.

Verilen bilgilere göre bu sabah saat 4:30 sıralarında Xeyr Nasır ve Kale mahalleleri çevresinde gerilla mevzilerine yönelik iki intihar bombacısı ve bomba yüklü üç araçla saldırı gerçekleştirilmek istendi. Gerilla güçleri intihar bombacılarından birini vurarak öldürürken, diğer bombacı ise paniğe kapılarak bombalarını patlattı. Bomba yüklü iki panzer ve bir kamyonet de gerilla noktalarına ulaşamadan patlatıldı.

Bombalı saldırıların ardından DAİŞ çeteleri üç koldan Suka Jer, Taxa Minare ve Xeyr Nasır mahallelerinde gerillalar ve peşmerge güçlerine yönelik olarak saldırı başlattı. Saldırılara karşı eyleme geçen gerillalar ile çeteler arasında yaşanan çatışmalarda 25 çete ölürken, en az 15 çete de yaralandı. 12 çetenin cenazesinin gerillaların elinde ya da denetiminde bulunan bölgede kaldığı bildirildi.

Çatışmalarda 4 kalaşnikof, 4 raxt ve çok sayıda bomba ele geçirildi .

DAİŞ saldırısı sırasında peşmerge güçlerinden hayatını kaybedenlerin olduğu da bildirildi.

Yoğun çatışmaların ardından koalisyon güçlerine ait uçaklar çetelerin noktalarına yönelik olarak 5 bombardıman gerçekleştirdi. Bombardımanların sonuçları konusunda henüz net bir bilgi edinilemedi.