Seropyan toprağa verildi

Agos gazetesinin kurucularından Sarkis Seropyan toprağa verildi.

Agos gazetesinin kurucularından Sarkis Seropyan toprağa verildi.

Cumartesi günü yaşamını yitiren Agos gazetesi kurucularından Sarkis Seropyan, Feriköy Surp Vartanants Kilisesi'nde ve yıllarını verdiği Agos Gazetesi önünde düzenlenen törenin ardından ailesi, meslektaşları, dostları tarafından son yolculuğuna uğurlandı.

Seropyan için ilk tören Feriköy Surp Vartanants Kilisesi'nde düzenlendi. Hrant Dink'in eşi Rakel Dink, Agos Gazetesi çalışanları, HDP İstanbul İl Eş Başkanı Ayşe Erdem, Ermeni camiasından birçok isim katılırken taziyeleri kilisede Seropyan'ın oğlu Vagorşag Seropyan kabul etti.

Törende konuşan Surp Vartanants Kilisesi sözcüsü Aret Anuşyan, Seropyan'nın cesaretli bir gazeteci olduğuna dikkat çekerek bir kültür hazinesini kaybettiklerinin altını çizdi. 

Seropyan için kilisede düzenlenen dini törenin ardından Seropyan için yıllarını verdiği Agos Gazetesi önünde tören düzenlendi. Gazete önünde düzenlenen törende konuşan Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Yetvart Danzikyan ise, Seropyan'ın Agos Gazetesi'nin canlı hafızası olduğunu söyledi. Bir kültür hazinesi kaybettiklerini ifade eden Danzikyan, "Seni çok özleyeceğiz, güle güle baron Seropyan" dedi.

Gazetenin önünde yapılan törenin ardından ise Seropyan, Şişli Ermeni Mezarlığı'na defnedildi.