Şêxmeqsûd halkı Öcalan için yürüdü

Halep’in Şêxmeqsûd mahallesinde yaşayan halkı, Öcalan'a dönük tecridi protesto etmek için yürüdü ve İmralı direnişini selamladı.

TEV-DEM üyelerinin Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a yönelik ağırlaştırılmış tecridi protesto etmek için başlattığı açlık grevi, bugün düzenlenen yürüyüşle sona erdi.

Şehit Aileleri Kurumu binasında bir araya gelen Şêxmeqsûdlu halk, açlık grevi eylemcilerine destek oldu ve grevin sona ermesinin ardından yürüyüşe geçti.

Açlık grevi eylemcileri, yürüyüş öncesinde basın açıklaması yaparak eylemi sonlandırdıklarını kaydetti. Açıklamanın Kürtçe ve Arapça metinleri, TEV-DEM Meclisi Yürütme Konseyi üyeleri Bedran Hemo ve Sakîne Mihemed tarafından okundu.

'ÖCALAN'IN ÖZGÜRLÜĞÜNÜ SAĞLAYANA KADAR...'

Açıklamada şunlar belirtildi:

“İnsanlık tarihi birçok direniş mücadelesine sahne olmuştur. Her halk ve ulus, kendi öz değerlerini korumak için çeşitli direniş yöntemlerine başvurmuştur. Ancak halkların öz değerlerine düşman olan devletler, Ortadoğu’da barış ve demokratik çözümü yok etmek için Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ı uluslararası komplo sonucu İmralı zindanında tutsak düşürmüştür.

Önderliğimize, şehitlerimize, zindan direnişçilerimize sözümüzdür ki, Öcalan’ın ve bütün zindan direnişçilerinin özgürlüğünü sağlayana kadar mücadele edeceğiz.”

Açıklamanın ardından başlayan yürüyüş, mahallenin doğu yakasına ulaşıldığında mitinge dönüştü.

Mitingde Şêxmeqsûd Ortak Meclisi Eş Başkanı Mirî Şiblî ve TEV-DEM Meclisi Eş Başkanı Hêvî Silêman birer konuşma yaptı.

Eylemdeki konuşmalarda, Türk devletinin Öcalan üzerinde uyguladığı tecrit politikası ve uluslararası toplumun buna sessizliğine tepki gösterildi.

Eylem, İmralı direnişini selamlayan sloganlarla sonlandırıldı.