Silo: Rakka'da özgürlük yakın

QSD Resmi Sözcüsü Silo, Rakka'nın yakın zamanda özgürleştirileceğini ve buradaki halkın kendi kendini yöneteceğini kaydetti.

QSD komutanları, Rakkalı aşiretler ile bir araya geldi. Toplantıya bölgenin en büyük aşiretlerinden El-Welde’nin kanaat önderleri de katıldı. Toplantıda Fırat’ın Gazabı Hamlesi’ndeki ilerleme ve bölgedeki siyasi gelişmeler değerlendirildi.

QSD Resmi Sözcüsü Miralay Telal Silo, toplantıdaki konuşmasında Rakka'nın kuzey ve batısındaki köylerin DAİŞ çetelerinden temizlendiğini ve kentin  özgürleştirilmesinin yakın olduğunu belirtti.
Silo, QSD savaşçılarının farklı güçlerin Rakka’ya geçmesine izin vermeyeceklerini ve Rakkalı gençlerin topraklarını koruyacaklarını söyledi. 2500 Rakkalı gencin QSD saflarına katıldığını belirten Silo, Rakka'nın özgürleştirildikten sonra sivil meclis çatısı altında bölge halkının kendi kedini yöneteceğini kaydetti.

SİVİL MECLİS'TE ÖRGÜTLENME ÇAĞRISI

Bölge halkları ile bir araya gelerek Rakka Sivil Meclisi’nin resmi olarak ilan edileceğini dile getiren Silo, Rakka halkına Sivil Meclis çatısı altında örgütlenme çağrısında bulundu.
Silo, özgürleştirilen 250 köyde köy meclisi, savunma ve hizmet çalışmalarının startının verildiğini de duyurdu.

QSD Resmi Sözcüsü Miralay Telal Silo, Rakkalı gençleri QSD saflarına katılarak Tebqa’yı birlikte özgürleştirmeye çağırırken, kendilerini sıcak bir şekilde karşılayan Rakka halkına da teşekkür etti.