GÖRÜNTÜLÜ

Strasbourg’daki Paris eyleminde ‘sokakları terk etmeyin’ çağrısı

9 Ocak 2013’te Paris’te Sakine Cansız, Fidan Doğan ve Leyla Şaylemez’in yaşamını yitirdiği katliamın üstünün örtülmesine yönelik tepkiler devam ediyor.

Strasbourg kentindeki adalet eyleminde konuşan Fidan Doğan’ın babası Hasan Doğan, Kürtlere ‘sokakları terk etmeme’ çağrısında bulundu.

Strasbourg’daki il valiliği önünde toplanan onlarca Kürdistanlı, tetikçi Ömer Güney’in şüpheli bir biçimde ölmesi ardından üstü örtülmek istenen Paris katliamının aydınlatılması çağrısı yaptı.

15 günde bir ‘Suskunluğunuz Suç Ortaklığınızdandır’ sloganıyla düzenlenen eylemde sık sık Türk devleti aleyhine sloganlar atılırken, Fransa’nın katliamda suç ortağı olmamasını istediler.

Eylemde bir konuşma yapan Fidan Doğan’ın (Rojbin) babası Hasan Doğan, Kürt halkının Paris katliamının üstünün örtülmesine müsade etmemesi çağrısı yaptı. Avukatlarla görüştüklerini söyleyen Doğan, avukatların kendilerine, “Siz Kürtlerin yapacağı tek şey sokakları terk etmemeniz ve direnmekten vazgeçmemenizdir. Sokakları terk ederseniz mücadeleniz olduğu yerde kalacaktır” dediklerini aktardı.

Sık sık, ‘Hepimiz Sakineyiz’, ‘Hepimiz Rojbiniz’ ve ‘Hepimiz Leylayız’ sloganlarının atıldığı eylem yapılan bir açıklamanın ardından son buldu.