Suruç katliamı davasının ilk duruşması 4 Mayıs'ta görülecek

Suruç'ta 20 Temmuz 2015 tarihinde 33 devrimcinin katledilmesinden sorumlu tutulan 3 kişinin yargılanmasına 4 Mayıs'ta Urfa 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde başlanacak.

Suruç katliamı davası 4 Mayıs'ta Urfa 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde başlanacak. Duruşma, Hilvan Cezaevi kampüsünün içindeki salonda görülecek. Ankara katliamı davasında tutuklu olan sanık Yakup Şahin, duruşmaya SEGBİS ile katılacak.

Suruç'ta 20 Temmuz 2015 tarihinde 33 devrimcinin katledilmesinden sorumlu tutulan 3 kişinin yargılanmasına 4 Mayıs'ta Urfa 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde başlanacak.

Katliamdan 19 ay sonra hazırlanan iddianamede, sadece 3 kişi "sanık" olarak yargılanıyor.

DAİŞ üyeleri sanıklar İlhami Balı ile Deniz Büyükçelebi, Suriye'de bulunuyor. Yakup Şahin adlı sanık ise 10 Ekim Ankara katliamı davasında tutuklu olarak yargılanıyor.

3 kişi için 104'er kes ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası isteniyor.

SANIK ŞAHİN SEGBİS İLE DURUŞMAYA KATILACAK

Mahkeme, Sincan 1 No'lu F Tipi Cezaevi'nde tutulan Yakup Şahin'in duruşmaya getirilmesi yerine SEGBİS ile duruşmaya katılmasına karar verdi.

Katliamda yakınlarını kaybeden ailelerin ve yaralıların avukatlarının bu duruma itiraz ederek, sanığın duruşma salonuna getirilmesi talebinde bulunması bekleniyor. 

Sanıklar Balı ve Büyükçelebi hakkında yakalama kararının devamına karar veren mahkeme, iki sanık hakkındaki kırmızı bülten talebinin akıbetinin sorulması için Urfa Cumhuriyet Başsavcılığı'na yazı yazılmasını kararlaştırdı.

İl dışında bulunan müştekilerin talimatla ifadesinin alınmasını karar veren Urfa 5. Ağır Ceza Mahkemesi, Ankara, Antep ve Diyarbakır ağır ceza mahkemelerindeki DAİŞ davaları dosyalarının istenmesine, ifadelerde adı geçen Şeyhmus Sarı ve Ramazan isimli kişiler ile birlikte Hafs, Meryem ve Kesap kod adlı kişilerin Urfa Emniyet Müdürlüğü'ne sorulmasına karar verdi.

Mahkeme duruşmayı 4 Mayıs günü saat 09.05'de Hilvan Cezaevi kampüsü içerisindeki salonda görecek.