'Tahir Elçi Cinayeti etkili soruşturulmuyor'

Katledilen Tahir Elçi için meslektaşlarının adalet eylemi sürüyor. Eylemde yapılan açıklamada, etkin bir soruşturmanın yürütülmediği belirtildi.

Amed Barosu, Sur’da başkanları Tahir Elçi'nin devlet güçlerince katledilmesinin aydınlatılması amacıyla her hafta adliye önünde düzenlediği eylemin 59’uncusunu gerçekleştirdi. Çok sayıda avukatın katıldığı eylemde, üzerinde Elçi'nin fotoğrafının yer aldığı Kürtçe ve Türkçe yazılı "Seni unutmayacağız" pankartı açıldı. 

Eylemde konuşan Baro Başkan Yardımcısı Velat Alan, Elçi Cinayeti'nin üzerinden 14 ay geçmesine rağmen olayın aydınlatılmadığı ve faillerinin bulunmadığını hatırlattı. Bunun kamu vicdanını yaraladığını söyleyen Aydın, baro olarak dosyanın “faili meçhul” kervanına katılmaması için gerekli mücadeleyi vereceklerini dile getirdi.

'SAVCI ÇOK, ADALET YOK'

HDP Milletvekili Meral Danış Beştaş’ın konuya ilişkin meclis genel kurulunda verdiği soru önergesi üzerine Adalet Bakanlığı’nın, “Tüm sorumluluk yargı mercilerine ait olup, soruşturma aşamasında ne tür işlemlerin yapıldığına dair bakanlığımızda bilgi bulunmamaktadır” yanıtına ilişkin de açıklama yapıldı. Elçi’nin avukatı Mahsuni Karaman, şunları kaydetti: "Tahir Elçi soruşturma dosyası Tahir Elçi Cinayeti'nden sonra şu an üçüncü savcının elinde, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığında görevli Hüseyin Abdullah Aydeniz’de. Soruşturma dosyasında bir savcısızlıktan yakınmıyoruz. Her soruşturma dosyasının bir savcısı var, önemli olan etkin ve etkili bir şekilde yürütülmediğidir. Diyarbakır Barosu mensupları olarak rahmetli baro başkanımızın cinayetinin bu anlamda etkili soruşturulmadığını düşünüyoruz. Bütün itirazlarımız buna yöneliktir. Umuyoruz ve diliyoruz; yakın zamanda dosyada bir gelişme sağlansın."

Açıklamanın ardından oturma eylemi de yapıldı.