Türk işgaline izin vermeyeceğiz

Şengal’i savunan YBŞ-YJŞ savaşçıları en zorlu zamanlarında sadece PKK’nin halkın yanında olduğunu belirterek artık kimsenin yeniden işgal hayallerine kapılamayacağını, Türk işgaline izin vermeyeceklerini söyledi.

KDP ve Türk hükümeti tarafından PKK’nin Şengal’den çıkarma çabaları ve Şengal’i işgal tehditlerini YBŞ ve YJŞ savaşçıları, ajansımıza değerlendirdi.

Hainlerin Şengal’i satarak kaçtığı süreçlerde, Êzdîlerin yanında hiç kimsenin olmadığını vurgulayan YBŞ ve YJŞ savaşçıları, “en zorlu zamanlarımızda sadece PKK vardı yanımızda. Bugün kimse Şengal’i yeniden işgal hayallerine kapılmamalı, artık kendi öz gücümüz var, YBŞ-YJŞ savaşçıları var” diyerek Türk işgaline izin vermeyeceklerini belirtti. 

‘ASIL KORKULAN ÊZDÎLERİN ÖZ YÖNETİM TALEBİDİR’

Şengal’de PKK’ye yönelik saldırıların temelinde PKK’nin Êzdî halkında yol açtığı özgürlük düşüncesi ve mücadele ruhu olduğunu ifade eden YJŞ savaşçılarından Armanç Şengal, “asıl korkulan halkın kölelikten kurtularak kendi kaderini kendisinin tayin etmesi, kendi öz savunmasını ve öz yönetimini inşa etmesidir” dedi.

Yaratılan bu ruhun YBŞ ve YJŞ ile zafere ulaşacağını belirten Armanç Şengal sözlerini şöyle sürdürdü: “Bugün hayata geçirilen komploların temelinde PKK’nin Şengal’den çıkarılması yok, esas amaçları halkın düşüncelerini, özgürlük arayışını ortadan kaldırarak geçmişe geri götürmek. Bugün halk kendi kimliği, kültürü ve inançlarıyla yaşamak istiyor. Kendi yaşamına yön vermek kendi kendini yönetmek ve kölelikten kurtulmak istiyor.

PKK düşmanlığı temelinde yatan, asıl korktukları durum; halkın kendi kendini yönetme, özgürlüğü için mücadele etme, bağımlı ve kölelikten kurtulma düşüncesidir.

Ama bu mümkün değil artık, çünkü Êzdîler ve Şengal’in özgürlüğü için savaşan YBŞ-YJŞ savaşçıları var. Ve halkımızın YBŞ-YJŞ savaşçılarına karşı büyük bir inancı ve güveni var. Bunu sarsmak, ortadan kaldırmak mümkün değil artık. Halkın kendini yönettiği meclisleri var, kadın ve gençlik örgütleri var, kendi öz savunma güçleri var; kendilerini savunabiliyorlar, özgürlükleri için savaşa biliyorlar. Bu tarihte ilk defa gerçekleşiyor, asıl korktukları bu, bunu ortadan kaldırmak istiyorlar.

Ferman öncesi statükonun, Êzdîleri kendi denetimlerinde tuttukları, istedikleri gibi kullanabildikleri ve yönlendirebildikleri durumun yeniden sağlanmasını istiyorlar. Ama bu olmayacak, Êzdîler ferman öncesine dönmeyi kabul etmiyor. Ferman öncesi statükonun kendileri fermandan korumadığını ve hatta fermana ve soykırıma açık hale getirdiğini gördüler. Dolaysıyla kendi öz yönetimlerinde, öz savunmalarında ve özgürlüklerinde ısrar ediyorlar. Asıl korktukları ve ortadan kaldırmak istedikleri bu düşünce ve bu ruh.”

‘PKK DİRENİŞ RUHU VE ÖZGÜRLÜK BİLİNCİNİ OLUŞTURDU’

Direnen, özgürlüğünde ısrar eden halk gerçeğinin oluşmasında PKK’nin çok önemli bir yeri olduğunu söyleyen Şengal, “PKK’yi çıkararak Êzdîleri teslim alacağını sananlar yanlış hesap yapıyor, artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak” dedi.

Şengal konuşmasına devamla şunları ifade etti; “Bu ruhun ve bu bilincin oluşmasında, yani savaşan ve teslim olmayan, kendi özgürlüğünde ısrar eden halk gerçeğinin oluşmasında PKK çok önemli bir yere sahip. PKK yeniden dirilen Êzdîliğin ruhu oldu. Fermanın önünü alarak, halka inanç ve güven aşılayarak, savaşmasını sağlayarak, kendi kendini yönetme ve savunma düşüncesini oluşturarak yeni bir ruh ve bilinç oluşturdu. Dolaysıyla PKK’nin Şengal’den çıkmasını istiyorlar. PKK direniş ruhu ve bilincini oluşturarak Êzdî düşmanlarına tarihi darbeyi vurdu.

Bu siyasetin arkasında Türk devleti var, ‘Şengal Dağına müdahale edeceğiz ve gireceğiz’ diyorlar. Tabi her zamanki gibi ağacı kendi kurdu ile kurutma politikasını yürütüyorlar. Yani Kürtleri kendi işbirlikçileri ile vurma esas yöntem oluyor. Tabi artık kimsenin bunu aklından geçirmemesi gerekiyor. Artık YBŞ ve YJŞ var. Kimse buna yeltenmesin, Şengal’e adım atmayı bile düşünmesinler. İşgalciler karşılarında özgürlük için savaşan Êzdîleri bulacaklar. PKK’yi Şengal’den çıkararak Êzdîleri teslim almayı düşünenler yanlış hesap yapıyor, bunu hayal bile etmesinler. Buna izin vermeyeceğiz, artık Êzdîlerin kendi gücü var, kendi yönetimleri var.

Şengal’i, Êzdîleri satanlar, şimdi eskiye dönülmesini istiyor, tekrardan Şengal’de hakim hale gelmek istiyor. Ama eskiye dönülmesine, ferman öncesine dönülmesine izin vermeyeceğiz. Çünkü şehitlerimiz sayesinde, şehitlerimizin direnişi ile geçmiş hatalardan ders çıkararak, teslimiyet düşüncesini yıktık.”

‘YBŞ VE YJŞ FERMANLARA VE KİRLİ OYUNLARA CEVAPTIR’

“PKK olmasaydı ne Şengal’den ne de Êzdîlikten bahsedemezdik bugün” diyen YBŞ savaşçısı Karker Şengal, YBŞ ve YJŞ oynanmak istenen oyunların ve fermanların cevabı olduğunu ifade etti.

Karker Şengal söylerine şöyle devam etti: “Türkiye ve Güney Kürdistan yönetimi, PKK’nin Şengal’den çıkması için birtakım çabalar içerisine girmiş görünüyorlar. Tabi bu görüntünün arkasında Êzdî soykırımının tamamlanma istemi ve çabası var. Êzdîleri ya tümden ortadan kaldırmak ya da eskisi gibi köle olarak, kendi egemenlikleri altında kalmaya mecbur kılmak istiyorlar. Tabi, eskisi gibi biz buna izin vermeyeceğiz, bu kirli oyunların önünü alacağız. Zaten YBŞ ve YJŞ bu fermanlara, kirli oyunlara cevap olarak ortaya çıktı.

PKK Şengal’e girdiğinde DAİŞ çeteleri dışında hiçbir güç yoktu burada, PKK Şengal’i hiçbir güçten teslim almadı. Bugün PKK’ye çık diyen güçler PKK burada direnirken, fermanın önünü alırken burada yoktu. PKK Şengal’e yardım ettiğinde teslim edilmiş, ihanete uğramış bir Şengal vardı. 3 Ağustos’ta PKK Şengal’de olmasaydı, Êzdîlik tümüyle ortadan kalkmış olacaktı. PKK direnişini, koridorun açılarak yüzbinlerce insanın nasıl kurtarıldığını, Şengal’in özgürlük sürecine nasıl girdiğini kimse unutmayacaktır. Bizim de üzerinde savaştığımız, özgürlüğe yürüdüğümüz zemin bu zemindir. Bu yol Şengal’in özgürlüğüne, özerkliğine giden yoldur. Son bir Êzdî de kalsa bu ruh ve bu felsefe temelinde sonuna kadar savaşacaktır.”

‘ARTIK HİÇBİR ŞEY ESKİSİ GİBİ OLAMAZ; YBŞ VE YJŞ VAR’

İşgalci olanlar, bu halk için canını verenler, en zor gününde bu halkla olanlar ve direnenler değil, bu halkı katliamla yüz yüze bırakarak kaçanlar ve ihanet edenlerdir” diyen YBŞ’li Ferhad Şengal ise, artık Şengal’in özgürlüğü ve özerkliğine inanan yüzbinlerce Êzdî’nin olduğunu belirtti.  Şengal devamla şunları söyledi: “On binden fazla silahlı gücüne rağmen Êzdî halkını DAİŞ çetelerinin zulmüne teslim edip kaçanlar şimdi PKK’nin Şengal’de işgalci olduğundan bahsediyor. Herkes Êzdî halkını terk edip gittiğinde, Êzdî halkının en zorlu en karanlık zamanlarında yanında olan, hiçbir güç yokken direnerek soykırımın önüne geçen ve bu topraklar için yüzlerce şehit veren bir güç nasıl oluyor da işgalci oluyor? PKK gerillaları olmasaydı Şengal’den ve Êzdîlikten bahsetmek nasıl mümkün olacaktı.

Halk bu gerçeği görmüyor mu sanıyorlar. İhanet edenler ile direnerek kendini halk için feda edenler arasındaki farkı görmeyecek kadar mı vicdandan ve gerçeklikten koptuk sanıyorlar. Başından beri PKK’nin bu halk için ne ifade ettiğini, Êzdîlik ve Şengal için ne ifade ettiğini Êzdîler çok iyi biliyor.

Tabi artık Êzdî halkı bu oyunların sonuç alamayacağı kadar aydınlandı ve politikleşti. Ferman ve ihanet gerçekliği bir deprem şiddetiyle herkesin uyanmasına yol açtı. Artık hiçbir şey eskisi gibi olamaz. Artık halkımızın kendi öz savunma gücü YBŞ-YJŞ savaşçıları var, artık halkın kendi öz yönetimi meclisleri var. Bu felsefeye inanan yüzbinlerce Êzdî ve savaşan binlerce Êzdî genci var.”