Türk ordusunun keşif faaliyeti ve bombardımanları sürüyor

HPG, Türk ordusunun Medya Savunma Alanlarına yönelik insansız hava araçlarıyla keşifte bulunduğunu Avaşin ve Uludere alanlarında da bombardıman gerçekleştirdiğini duyurdu.

HPG Basın İrtibat Merkezi tarafından yayınlanan açıklamaya göre Medya Savunma Alanlarına bağlı Mergezerê ve Çarçella alanı üzerinde insansız hava araçlarıyla keşif yapıldı. 4 Temmuz günü ise keşif faaliyetleri şu alanlara yayıldı: 4 Temmuz günü saat 04:00 - 12:00 arasında Avaşin alanı, 3 Temmuz günü saat 19:00 - 22:00 arasında Metina alanı, 4 Temmuz günü saat 00:30 - 11:30 arasında Zap bölgesi ve sınır hattında, 3 Temmuz günü saat 11:00 - 13:00 arasında Bitlis'in Tatvan ilçesine bağlı Ez, Xızruk, Gustika ve Kameran köyleri alanı,  aynı gün saat 19:00 - 00:00 arasında Elazığ'ın Karakoçan ilçesi ve Bingöl'ün Yayledere alanı.

Açıklamada Şırnak’ın Besta alanı üzerinde de insansız hava araçlarıyla yoğun keşif uçuşlarının gerçekleştirildiği belirtildi.

HPG, Avaşin sınır hattında bulunan Girana karakolu, Tepe Xwedê ve çevresindeki alanların Türk ordusu tarafından 3 Temmuz günü saat 23’te ağır silahlarla tarandığını aynı gün saat 03:30 ile 04:30 saatleri arasında ise Şırnak’ın Uludere ilçesi sınır hattında bulunan Serbesta Karakolu çevresindeki alanlara yönelik bombardıman yapıldığını duyurdu.

Yine aynı gün saat 06:00 - 16:00 arasında Serbesta karakolu, Aruşê tepesi ve Çukurca ilçesi arasında Skorsky tipi helikopterlerin yoğun hareketliliği yaşandığı bildirildi.

İRAN’DAN KEŞİF UÇUŞLARI

Öte yandan HPG, İran ordusuna ait uçakların da Kandil üzerinde keşif uçuşları yaptığını bildirdi.