Türkiye’deki elektrik kesintisi sürüyor

Türkiye’nin genelinde sabah saat 10:36’da başlayan elektrik kesintisi sürüyor.

Türkiye’nin genelinde sabah saat 10:36’da başlayan elektrik kesintisi sürüyor. İstanbul, Ankara, Antalya, İzmir, Kocaeli, Samsun, Bursa, Amed, Batman, Antep, Urfa, Muş başta olmak üzere birçok ilde Avrupa-Türkiye elektrik hattı bağlantısının kopması nedeniyle elektrikler kesildi. 

Sistem çökmesi sonucu İstanbul, Ankara, Antalya, İzmir, Kocaeli, Samsun, Bursa, Bilecik, Hatay, Samsun, Adana, Kocaeli, Çanakkale, Amed, Antep, Urfa, Muş, Batman ve Malatya'nın da aralarında bulunduğu çok sayıda kentte peş peşe elektrik kesintisi haberleri geldi.

Kesinti nedeniyle ulaşım ve iletişim sistemlerinde ciddi sıkıntılar meydana geldi. Özellikle İstanbul'da kesintiden dolayı bazı insanların metroda mahsur kaldığı yönünde mesajlar attığı belirtildi. Ayrıca raylı sistemlerde ulaşımın durması sebebiyle trafikte de yoğunluk baş gösterdi.

Elektrik İletim Anonim Şirketi (TEİAŞ), ülkede hayatı bir anda felç eden birçok ilde meydana gelen elektrik kesintilerinin sebebiyle ilgili, "Avrupa-Türkiye elektrik hattı bağlantısında kopma nedeniyle ülke genelinde elektrik kesintisi yaşanmaktadır" açıklamasını yaptı.

TEİAŞ yetkilileri, elektrik nakil hatlarında saat 10.36'da yaşanan sorun nedeniyle birçok bölgede elektriklerin kesildiğini bildirdi. Teknik inceleme başlatıldığının belirtildiği açıklamada, sisteme en kısa sürede elektrik verilmesi için çalışmaların sürdüğü kaydedildi.

Elektrik kesintisiyle ilgili Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı yetkililerinden de açıklama geldi. Türkiye genelindeki elektrik kesintileri için "15 yıldır böyle bir şey yaşanmadı" açıklamasını yapan bakanlık yetkilileri, "Otoyol olarak tabir edilen büyük hatlarda sıkıntı var. Kesintinin nedeni araştırılıyor. İlk izlenimler arızanın Ege bölgesi kaynaklı olabileceğini ortaya koyuyor. Arızanın giderilmesi için bütün olanaklar seferber edildi" dedi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ise, saat 10.36 itibariyle sistemde çökme meydana geldiğinin belirtti. İzmir tarafında özel sektöre ait bir santralin bir gerekçe ile devre dışı olduğu ve domino etkisi yarattığını vurguladı.

Yıldız, Türkiye geneline büyük oranda, İstanbul'a ise yüzde 80'ler civarında elektrik verildiğini ifade ederek, "Kısa bir süre içerisinde tamamen enerjilendirilmiş olacak diye düşünüyoruz" dedi.