Türkiye, Sultanahmet bombacısının ailesini ödüllendirdi!

DAİŞ'in Sultanahmet bombacısının ailesi, Türkiye'nin kurduğu 'Cerablus meclisinin' yönetiminde yer alıyor. 11 kişiyi katleden Nebil Fadli’nin ailesinden ve DAİŞ'li oldukları bilinen kişilere Türkiye, yetki vermiş durumda.

Türk ordusu ve bağlı çeteleri, Cerablus'u işgal ettikten sonra yönünü Minbic ile Cerablus arasında olan, Amarna köyünde bulunan Cerablus Askeri Meclisi ile Minbic'e verdi. Amarni köyü ile Minbic'in hedeflemesinin nedeni ise DAİŞ ile yaptığı işbirliğinin izlerini ortadan kaldırmaktı. Çünkü DAİŞ ile ilişkilerini açığa çıkaran ciddi kanıtlar vardı. 

DAİŞ’in Minbic ile Cerablus'ta en köklü bir ailesi Amarni köyünden olan Fadli Ailesi'dir. Bu aile aynı zamanda Minbic merkezde oturuyor. 'Aile reisi' Ebu Şahap olarak bilinen Abıd Abdullatif’tir. Abdullatif’in dört oğlu DAİŞ içinde yer alıyor. Bir evi Amarni köyünde, bir evi de Minbic merkezdedir. 

TAMSİM BOMBACISI NEBİL FADLİ...

Abıd Abdullatif’in DAİŞ içinde yer alan dört oğlundan biri 12 Ocak 2016'da Taksim'de 6’sı Alman turist 11 kişiyi öldüren canlı bomba Nebil Fadli’dir. Abdullatif yörenin en zengin insanlarından biridir. Aynı zamanda Müslüman Kardeşler'in kadrolarından biridir. Bu yüzden uzun yıllar Suudi Arabistan’da kaldığı için Taksim saldırısını gerçekleştiren oğlu Nebil Arabistan’da doğuyor. O yüzden 6 Alman turist ile 5 sivilin ölmesine neden olan Nebil Fadli Suudi Arabistan doğumlu olarak geçti. 

Abdullatif’in DAİŞ çetesi bir diğer oğlu ise Mıhemed adındaki oğludur. Mıhemmed 2015 yılında Der Hafır’daki Kuvayrs havaalanına yönelik saldırıda öldürüldü, diye geçiyor. Abdullatif’in diğer DAİŞ’li oğlu İbrahim ise DAİŞ’in Şehba’ya yönelik saldırılarında Cephet El Ekrat, Devrimciler Ordusu ile yaşanan çatışmalarda öldürüldü.

Abdullatif’in DAİŞ içinde şu an aktif bir şekilde yer alan ve yaşayan oğlu ise Memduh adındaki oğludur. Memduh DAİŞ Minbic, Cerablus'ta iken ilk önce savaşçı ve çocukların eğitiminde yer alıyor. Daha sonra eğitim görevini bırakıp savaş alanına geçiyor. 

Abıd Abdullatif ve büyük oğlu İşhap hala Armani köyündeki evlerinde yaşıyorlar. 

ABDULLATİF'İN KARDEŞLERİ: TÜRKİYE'NİN GÖREVLİLERİ!

Abıd Abdullatif’in sadece çocukları DAİŞ’li değil. Çocukları ile birlikte kardeşlerinin de DAİŞ içinde yer alarak önemli görevler üstlendiği Minbic'teki herkes tarafından biliniyor. Abdullatif’in DAİŞ’li kardeşlerinin isimleri Adıl, İbrahim ve Memduh Fadli’dir. Abıd Abdullatif’in DAİŞ’li bu üç kardeşi de şu an Cerablus'ta yaşıyor. Adıl ve İbrahim Cerablus'ta Türkiye tarafından oluşturulan polis adı verdikleri sözde güvenlik kurumunda yer alıyor. Memduh adındaki kardeşi ise Türkiye tarafından kurulan sözde sivil meclisin yönetiminde yer alıyor. 

DAİŞ KARARGAHI

Abıd Abdullatif’nin Minbic'in Serab Mahallesi'ndeki evi DAİŞ Minbic karargahı olarak kullanılır. Taksim canlı bombacısı Nebil başta olmak üzere diğer her üç çocuğu ile kardeşleri bu karargahta görev alıyorlar. Hatta birçok Minbicli, Nebil'in Taksim'de eylem yapmak için Minbic'ten gittiğini söylüyorlar. Minbicliler Nebil’in DAİŞ öncesi süreçlerini de anlatıyor. 2012 yılında önce ÖSO grupları içinde yer aldığını, ÖSO grupları içinde de Müslüman Kardeşler'in grubu olan Ehrar Şam içinde yer aldığını anlatıyorlar. Ehar Şam’dan sonra DAİŞ’e geçen Nebil Fadli'nin Taksim saldırısını yapmak içinde buradan gittiği anlatılıyor.

ŞİMDİ ASKERİ MECLİS KARARGAHI!

Minbic DAİŞ’ten özgürleştirildikten sonra Abdullatif Ailesi'nin Minbic'teki fertleri de DAİŞ ile birlikte buradan çıktılar. Abdullatif’in ailesi ve DAİŞ’in karargah olarak kullanıldığı ev, DAİŞ Minbic'ten çıkarıldıktan sonra boş kaldı. Minbic Askeri Meclisi özgürleştirilen Minbic'teki DAİŞ’in karargahı olarak kullanılan Abdullatif’in evine el koydu. Şimdi de karargah olarak kullanıyor. DAİŞ’in zulmüne maruz kalan Minbicliler, önceden Abdullatif’in evi olan Askeri Meclis karargahını ziyaret ederken bu karargahta gördükleri hareket, işkence ve aşağılanmayı hatırladıklarını belirtiyorlar. Minbicliler bir zamanlar kapısından bile geçmeye cesaret edemedikleri Abdullatif’in evi olan Askeri Meclis Karargahını ziyaret etmeleriyle Minbic'in artık özgür ve DAİŞ zulmünün altından çıktığını anladıklarını söylüyorlar.

SADECE BUNLAR DEĞİL...

Önceden DAİŞ’li olup şimdi Türkiye ve onların gözbebeği grupları ile hareket eden, Türkiye tarafından görevlendirilen sadece Fadli Ailesi'nin fertleri değil. Bunların yanı sıra Şehba bölgesinden de birçok kişi daha önce DAİŞ’li iken şimdi Sultan Murad ve Türkiye’ye bağlı diğer gruplar arasında yer alıyor. 

Bu kişilerden bazıları ve köyler, ise şöyle: Halit Hamiş, Exterin beldesinden, Hatım Abd El Cabbar, El Ela mezrasından, Halit Malümün, Şıddud köyünden, Cedan Casım, Numan köyünden, Semih El Uni, Beran köyünden, Zekur Malü, Şıddud köyünden , El Kak Hesun El Abid, Qibbesin köyünden, Yaser Muhammed Hemid, Şava köyünden, Abdulkadır Casım, Şava köyünden, Rustem Maruf Ebu Muhammed, Şava köyünden.

İsimlerine ulaşılan bu kişiler Suriye’yi işgal girişimi sırasında DAİŞ’ten Sultan Murad, Ehrar Şam, Fırkat El Hamza gruplarına geçtiler. Halen bu gruplar içinde Bab ve köyleri ile Minbic ve köylerine yönelik gerçekleştirilen saldırılarda yer alıyorlar. Bu kişilerin çoğu Şehba alanından olduğu için önümüzdeki dönemde Şehba’ya yönelik olası saldırılarda daha etkili bir şekilde görev vermek için önem verildiği belirtiliyor.