Tutuklu Eş Başkan Özalp 'OHAL var' denilerek tedavi edilmiyor.

15 Temmuz 2016'da tutuklanarak cezaevine konulan DBP'li Özalp Belediye Eş Başkanı Şerafettin Özalp yaşadığı ağır sağlık sorunlarına rağmen 6 aydır 'OHAL var' gerekçesiyle hastaneye götürülmüyor.

6 ay önce tutuklanan ve Gümüşhane E Tipi Cezaevi'nde bulunan Özalp Belediye És Başkanı Şerafettin Özalp, tutuklanmadan önce sürekli tedavi görüyordu. Ağır sağlık sorunları bulunan Özalp'ın, sağlık durumunun kötü olduğuna dair raporlarını cezaevi yönetimi ve savcılığa bildirerek tedavisinin yapılması için ilk hafta yaptığı başvuruya 6 aydır olumlu yanıt verilmedi.

Konuyla ilgili bilgi veren Özalp'ın eşi Zübeyde Özalp, konuyla ilgili defalarca cezaevi yönetimine ve Savcılığa başvurduklarını ancak her seferinde 'OHAL var, bu şartlarda hastaneye sevk edemiyoruz. Biraz idare etsin' cevabını aldıklarını söyledi. Ancak bu yanıtın ardından aylar geçmesine rağmen olumlu yanıt alamadıklarını kaydeden Özalp, cezaevinde yüzlerce hasta tutsağın bulunduğunu belirterek duyarlılık çağrısında bulundu.

Özalp, Van İHD Şubesine başvurarak hukuki yardım talebinde bulunduklarını ve konuyu kamuoyuyla paylaşacaklarını ifade etti.