Üç merkezde Xerabê Bava için eylem

Almanya’nın Mannheim ve Duisburg ile İsviçre’nin Basel kentinde Türk devlet güçlerinin terör saldırılarına maruz kalan Nusaybin’in Xerabê Bava köyü için eylem yapıldı.

MANNHEIM

Almanya’nın Mannheim kentinde AKP faşist rejiminin Nusaybin’in Xerabê Bava köyünde yaptığı katliam bir eylem ile protesto edildi. Kürt Toplum Merkezi, Ronahi-Berivan Kadın Meclisi, HDK Mannheim, ATİF, AGİF, ADHK, SKYP DP’nin organize ettiği eyleme yüzlerce kişi katıldı.

HDK Mannheim, HDP Merkezi, NAV-DEM ve YJA açıklamalarının okunduğu eylem, “Şehit namirin”, “Tek adam rejimine HAYIR” sloganları ile sona erdi.

DUİSBURG

Almanya’nın Duisburg kentinde de Xerabê Bava için eylem düzenlendi.

Duisburg Demokratik Kürt Toplum Merkezi tarafından düzenlenen eylem Duisburg HBF önünde gerçekleşti.

Kürdistanlılar ve dostlarının katıldığı eylemde, “Dün Cizre, bugün Xarabê Bava”, “Kürdistan’da katliamlara son” pankartı açan kitle, “Kahrolsun AKP faşizmi”, “Katil Erdoğan” sloganları atıldı ve Xerabê Bava köyünde Türk devlet güçlerinin gerçekleştirdiği saldırıların anlatıldığı konuşmalar yapıldı.

Yoğun yağmura rağmen Kürtler ve dostları miting sonuna kadar alanı terk etmeyerek, AKP’nin katliamlarını protesto etti.

BASEL

İsviçre’nin Basel kentinde de Kürt Toplum Merkezi tarafından yapılan bir mitingle Nusaybin'in Xerabê Bava köyünde Türk ordusu tarafından insanlık dışı işkence ve katliam kınandı. 

Marktplatz'da bir araya gelen Kürdistanlıların katıldığı eylem Kanton Meclisi önünde gerçekleşti.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan posterleri, PKK, YPG/J Ve KCK bayraklarının taşındığı eylem Kürdistan ve dünya devrim şehitleri adına bir dakikalık saygı duruşuyla başladı. Hazırlanan Almanca bildirilerin de dağıtıldı eyleme,

Dem-Kurd Eş Başkanı Elif İşcan tarafından Almanca bir basın metni okundu.

Eylem sloganlarla sona erdi.