Villeneuve Saint Georges DTKM 4’üncü kongresini yaptı

Paris'in Villeneuve- Saint -Georges banliyösündeki DTKM, geçen yıl ki çalışmalarını değerlendirerek 35 kişiden oluşan yeni meclisini seçti.

Fransa'nın başkenti Paris'in Villeneuve -Saint -Georges banliyösündeki Demokratik Kürt Toplum Merkezi (DKTM) dördüncü kongresini gerçekleştirdi. 

200 delegenin katılımı ile Villeneuve-Saint-Georges DKTM lokalinde gerçekleşen kongre bir dakikalık saygı duruşu ile başladı. 

Kürt siyasetçi Ahmet Kaya da katılarak bir konuşma yaptı.

“Bu yıl ki kongrelerimizi Bakur direnişi ruhuyla gerçekleştiriyoruz. Bakure direnişi işgalci Türk sömürgeciliğini ret etmektir” diyen Kaya şunları dile getirdi: “Faşist Türk devletinin Kuzey Kürdistan'da referandum sürecinde baskı ve şiddetti arttıracaktır. Fransa'da yaşayan tüm Kürtlerin her gün alanlara çıkarak Fransa kamuoyuna Türk faşizmini teşhir etmelidir. Referandum kampanyası süresince bütün meclislerimiz hayır cephesini büyütmelidir."

Kongrede, bir yıllık faaliyet raporu değerlendirildi. Yapılan seçimle yeni dönem 35 kişiden oluşan meclis komisyonları oluşturuldu. Eş Başkanlığına Zeynep Aktaş ve Mahmut Han seçildi.